0

Fettucine tészta carbonaraval

Fő összetevői. Bacon szalonna, parmezán sajt, tojás, tészta, brokkoli . A recept az olasz-amerikai konyha receptje.  4 személyre készült.Hozzávalók. 8 nagy tojás, 2/3 csésze reszelt parmezán saj,  1/3 csésze reszelt pecorino romano sajt, 2 gerezd fokhagyma, aprítva, 1/2 teáskanál frissen őrölt fekete bors, 4 dkg vékonyra szeletelt Pancetta (olasz szalonna), apróra vágva, 15 dkg  fettuccine tészta,  1 közepes csokor brokkoli darabokra vágva.Fettucine tészta carbonaraval elkészítése.

Habverővel verjük fel a 4 tojást, tegyük bele a sajtokat, a fokhagymát, és a 1/2 teáskanál borsot egy közepes méretű tálba, majd tegyük félre. A Pancetta szalonnát pirítsuk meg egy nagy serpenyőben közepes lángon, amíg ropogós lesz, körülbelül 7 perc alatt. Ezután szedjük át egy lyukas kanállal egy kis tálba.Főzzük meg a tésztát egy nagy fazékforrásban lévő sós vízben, amíg majdnem puha lesz, de 3 perc után adjuk hozzá a brokkoli virágokat. Főzzük egészen addig, amíg a brokkoli még ropogós marad, de a tészta is megpuhul.

Fettucine tészta carbonaraval  alapjai

Fettucine tészta carbonaraval alapjai

Szűrjük le a tészta és a brokkoli keveréket, megtartva 1/2 csészefőző folyadékot. Tegyük vissza a forró tészta-brokkoli keveréket a tűzhelyre. Azonnal adjuk hozzá a tojásos-sajtos keveréket, a Pancettát , és a 1/4 csészeforró főző vizet. Keverjük össze, hozzátéve, ha kell, több főző vizet. Ízlés szerint sóval és borssal ízesítsük, tehetünk többet is, ha szükséges. Fedjük le, hogy melegen tarthassuk.Melegítsük a serpenyőt közepes lángon. Üssük fel a maradék 4 tojást a serpenyőben, szórjuk meg sóval és borssal, és főzzük addig, amíg a fehér része átlátszatlan lesz, körülbelül 2 perc. Óvatosan fordítsa át tojást és süssük meg a másik oldalát is körülbelül 1 percig, majd vegyük le a tűzről. Tálalhatjuk a tésztával.

  
Iktatva: Tészta Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2012