0

Fűszeres mogyorómártással leöntött brokkoli

Egy kínai ételkülönlegesség recept következik. Nem annyira bonyolult elkészíteni, mint amennyire esetleg első olvasásra annak tűnik. Hozzávalók: 15 dkg brokkoli, 1 db piros színű kaliforniai paprika, só, bors, 5 evőkanál étolaj. A mogyorómártás hozzávalói:  2 gerezd fokhagyma, 3-4 szál újhagyma, 15 dkg sós mogyoró, 2 evőkanál étolaj, 1 kiskanál gyömbérpor, 1 teáskanál cukor, ha lehet, akkor legyen barna cukor,  1 citrom leve, 1 teáskanál csilipehely, 2-3 dl víz.

Elkészítése: A kaliforniai paprikát megmossuk, félbevágjuk, és egyforma nagyságú csíkokra vágjuk. Aki nem szereti a magokat, az ki is vághatja az ereket belőle. A brokkolit is felaprítjuk, a torzsáját ebben az esetben nem használjuk, eltehetjük esetleg egy leveshez majd. A brokkoli rózsákból szintén egyforma darabokat igyekezzünk vágni. Tálba tesszük kicsi borsot és sót teszünk rá. A mogyorómártás elkészítése: Az olajt felmelegítjük, és a sós mogyorót megpirítjuk benne, nagyon jó illata lesz.

Ebből lesz a fűszeres mogyorómártással leöntött brokkoli

Ebből lesz a fűszeres mogyorómártással leöntött brokkoli

Az újhagymát és a fokhagyma gerezdeket összevágjuk. Kézi mixerrel összekeverjük a pirított mogyorót, az újhagymát, a fokhagymát, beletesszük a chilipelyhet, a gyömbért, és a barna cukrot is. Vizet adunk hozzá, és a kifacsart citrom levével alaposan összekeverjük a mártást. A wokban felforrósítjuk az olajt, és a paprikát meg a brokkolit megpároljuk benne. 6-7 perc elég, de nem baj, ha időnként megkóstolunk egy-egy darabot. Maradjanak inkább ropogósak, de belül legyenek puhák. Ha elkészültek, akkor a mogyorómártással leöntjük a zöldségeket, és 1-2 percig még együtt sütjük át őket.

  
Iktatva: Kínai étel Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2012