0

Főzési tanácsok babaételekhez

A brokkoli magas rost-tartalma is létfontosságú tápanyagokat juttat a baba szervezetébe. A brokkolit lehetőleg vágjuk apró darabokra a csecsemő ételébe és keverjük valamilyen gabonával vagy rizzsel, vagy krumplival. A csecsemők táplálásában a zöldségek korai bevezetése is segíti őket később az egészséges étkezési szokások kialakításában, amely egy életre szól. Kerüljük lehetőleg a brokkoli elkészítését mikrohullámú sütőben.  A mikrohullám a brokkolinál azt okozza, hogy több tápanyagot veszít, mint bármely más zöldség esetében. Gőzöljük vagy forraljuk a brokkolit a legrövidebb időn belül, ami szükséges, hogy megőrizhessük a legmagasabb minőségű tápanyagot.

A brokkolit  sütni  is lehet, de  sütve egy kissé más lesz az állaga. Így nehezebb lehet a fiatalabb csecsemők és gyermekeknek megrágni, mivel nem lesz olyan puha, mintha gőzöléssel készítettük volna el.A brokkoli nyers szárát is nehéz lehet a babáknak elrágni, és akár fulladást is okozhat. Vágjuk elég apróra a brokkolit, de elég nagyra ahhoz, hogy a baba meg tudja fogni a darabokat, és így gyakorolhatja a saját kézzel való evést. Tanítsuk a babákat az egészséges táplálkozási szokásokra, ami csak akkor lesz sikeres, ha a baba azt látja, hogy egészséges táplálkozást mi is követjük.

Főzési tanácsok babaételekhez

Főzési tanácsok babaételekhez

Tanulmányok kimutatták, hogy ha esznek ők is brokkolit, az segít megelőzni a rák és a szívbetegség kialakulását.Nem kell félni, hogy a baba a brokkolit eszik. Ne ez legyen az első étele, de ha a baba legalább 9 hónapos, és kapott más zöldségeket is, akkor brokkoli is egy csodálatos lehetőség a változatosságra. Próbáljuk meg. Tálaljunk először a babának kisebb mennyiségű brokkolit és nézzük  meg a reakcióját. Ha úgy tűnik, hogy a baba hasfájással járó gázt ad ki, akkor adjunk neki kisebb mennyiségű brokkolit, vagy hagyjuk ki, és próbáljuk meg újra egy hónap múlva.A baba elutasíthatja az új élelmiszert az első néhány alkalommal. Folytassuk akkor a táplálását egy számára már ismert étellel.

  
Iktatva: Babaételek brokkolival Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2013