0

Füstölt paradicsom és brokkoli tészta

Elkészítési idő:15 perc,főzési idő:20 perc.Hozzávalók (4 személyre).1/2 csésze tea levelek,1/2 csésze cukor,  1/2 csésze rizs,250g lapos cseresznyeparadicsom, 500g tészta, 1 evőkanál olívaolaj, 4 gerezd fokhagyma, vékonyra szeletelve hosszában, 500  g brokkoli  virágokra vágva ,1 kis piros chili, kimagozva, apróra vágva, 2 citrom  reszelt héja és leve, 250g alacsony zsírtartalmú ricotta sajt.Füstölt paradicsom és brokkoli tészta elkészítése. A recept elkészítését wok edényben kezdjük el.

Keverjük össze a tealeveleket, a cukrot és a rizst a wokban. Tegyük egy kis állványra a tealeveleket és egy hőálló lemezt tegyünk rá. Kissé speciális eszközök kellenek ehhez a recepthez, de aki szeretné megcsinálni, az be tudja szerezni a kínai boltokban is akár. Helyezzük a koktélparadicsomokat rá a lemezre, ami jól illik a wok tetejére, és főzzük közepes hőfokon, amíg füstölni nem kezd. Füstöljük a paradicsomokat 7 percig, majd ezután vegyük le és dobjuk ki a teakeveréket.

Füstölt paradicsom és brokkoli tészta alapanyagok

Füstölt paradicsom és brokkoli tészta alapanyagok

Tegyünk fel egy nagy fazék vizet a forrni, és főzzük ki a tésztát a csomagon levő utasítás szerint, majd öntsük le a vizet és tegyük félre. Közben melegítsük meg az olívaolajt egy serpenyőben, a fokhagymát pirítsuk 2 percig, vagy amíg aranysárga nem lesz, hozzáadjuk a brokkolit és a chilit és pároljuk 5 percig, vagy addig, amíg a brokkoli puhára, de ropogósra párolódik. Adjuk hozzá a citromlevet és a reszelt héját. Keverjük el a tésztát a füstölt paradicsommal, a brokkolival és a ricotta sajttal. Tálalhatjuk.

  
Iktatva: Köret Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2013