0

Csirkenyársakkal tálalt brokkoli főzelék

A sokszor unalmasnak tűnő főzelékeket fel lehet kicsit dobni, ha a feltéten kicsit változtatunk. Gyerekek esetében különösen hasznos lehet egy-egy új ötlet bedobása. A csirkenyársak elkészítésébe még akár be is vonhatjuk gyerekeinket, így talán a főzeléket nem annyira kedvelők is hamarabb kedvet kapnak hozzá. Most egy egyszerű brokkoli főzelékhez készítünk csirkenyársakat, amiket természetesen tepsiben is meg lehet sütni. A brokkoli főzelék hozzávalói: 60 -70 dkg brokkoli, 2-3 szál újhagyma, kevés olaj, víz, 3 kanál liszt, só, 2 dl tejföl.

A brokkoli főzelék elkészítése: Szétvágjuk a brokkoli rózsákat a szárától. Ha zsenge a szárrész, akkor azt is felhasználhatjuk. Folyó víz alatt megmossuk a brokkolit. Az újhagymát csíkokra vágjuk, majd az olajon megpároljuk, és a brokkolit is beletesszük. Sós vizet öntünk rá, és 8-10 perc alatt puhára főzzük őket. A tejfölben csomómentesre keverjük a lisztet, és a megfőtt brokkolit behabarjuk vele. Forrásig melegítjük, ha kell, utána ízesítjük. A csirkenyárs hozzávalói: 40-50 dkg csirkemell darálva, 5-6 szál újhagyma, zeller zöld, kevés csombor, 1 tojás, só, bors, hurkapálca.

Csirkenyársakkal tálalt brokkoli főzelék hozzávalója

Csirkenyársakkal tálalt brokkoli főzelék hozzávalója

Elkészítése: Az újhagymát összevágjuk, és a darált csirkehússal, tojással, és a fűszerekkel jó alaposan összekeverjük. A hurkapálcákat előzőleg vízbe áztassuk be. Vizezzük be a kezünket, majd a hurkapálca köré rudakat formázva tapasszuk rá a fűszeres húsmasszát. Tegyük az elkészült nyársakat grilltálcára. A felületüket kenjük meg olajjal. Tegyük sütőbe 210-220 fokra, és süssük meg. Ha grillezős a sütőnk, akkor azt is bekapcsolhatjuk. Mindkét oldalukon 10-12 percet kell sütni.

  
Iktatva: Főzelék Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2012