0

Csirkemell brokkolival és sonkával

A brokkolis sonkás-csirkemell kimondottan a kevés kalóriájú receptek közé tartozik. Sportolóknak, diétázóknak egyszerűen ideális, de aki a könnyebb ételeket, az egészséges táplálkozást szereti, az is felveheti az étrendjébe. Akár a maradék sült húst is felhasználhatjuk az elkészítéséhez. Hozzávalók: 40-45 dkg csirkemell filé, 50-6q dkg brokkoli, 3 dl tejszín, 20 dkg gépsonka, vagy bármilyen sonkás felvágott, 20 dkg reszelni való sajt, bors, só, fűszerek, ez egyéni ízlés szerint változhat.

Elkészítése: A csirkemell filét szeletekre vágjuk, és ha szükséges, akkor ki is lehet egy kicsit klopfolni. Mind a két oldalát megsózzak, frissen őrölt borsot szórunk rá, és ezen kívül, ki milyen fűszereket kedvel, azzal még bedörzsöljük. Egy viszonylag széles aljú jénai edényt vékonyan megkenünk vajjal, és az így előkészített csirkemell szeletekkel beborítjuk a jénai edény alját. A brokkolit megmossuk, és szétszedjük a rózsákra, tetszés szerinti nagyságban. A sonka szeleteket kissé felaprítjuk, és a csirkemell szeletek tejére terítjük.

Csirkemell brokkolival és sonkával

Csirkemell brokkolival és sonkával

A sonka tetejére következik a nyers, megmosott brokkoli. Egyenletesen szétterítjük, hogy befedje a sonkát. A tejszínit kicsit lehet ízesíteni sóval és borssal, majd ráöntjük a brokkolira. A sajtot lereszeljük, és az egésznek a tetejére rászórjuk. Először letakarva kezdjük el sütni kb. fél órán keresztül, időnként megleshetjük. Ha úgy látjuk,, hogy megsült, akkor a jénai tetejét levesszük, és  megpirítjuk, hogy szép barna legyen a teteje.

  
Iktatva: Csirke Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2012