0

Csirke leves brokkolival

Ha rendelkezünk sült csirkével, akkor ez a levest ideális étel lehet a következő napra. Használjuk fel a csirke csontokat, készíthetünk belőle friss csirke alaplevet, minden fajta zöldséget lehet keverni bele.  Árpagyönggyel sűrítsük a levest, ez igazán kiadóssá teszi. Ez egy finom, melegítő leves az év bármely szakában. Hozzávalók. 15ml olaj, 450g sárgarépa, hámozott és szeletelt, 1 póréhagyma, tisztított és szeletelt, 1,2 l csirkehúsleves, 75g gersli, 175g főtt csirke, harapás méretű darabokra vágva, 175g főtt burgonya, apróra vágva , 100g főtt zöldség, mint borsó, brokkoli, zöldbab.

Csirke leves brokkolival elkészítése .Melegítsük fel az olajt egy nagy serpenyőben, adjuk hozzá a sárgarépát és a póréhagymát, majd pirítsuk közepes lángon 4 percig. Adjuk hozzá a csirkelevet, a gerslit, a főtt csirkedarabokat, a burgonyát és a brokkolit. Forraljuk fel, majd lefedve főzzük, és még 20-25 percig, vagy addig, amíg az árpagyöngy és a sárgarépa meg nem puhul. Keverjük hozzá a főtt zöldségeket, ismételten felforraljuk, és főzzük 1 percig. Adjuk hozzá a petrezselymet és kóstoljuk meg. A csirkehúsleves elkészítése.

 Készül a csirke leves brokkolival

Készül a csirke leves brokkolival

Vegyünk egy egész csirkét, és bontsuk szét. Helyezzük bele a csirke csontokat és a bőrt egy nagy serpenyőbe, fedjük le körülbelül 2,4l vizet, adjunk hozzá 1 babérlevelet, ha szeretjük az ízét, majd forraljuk fel. Fedjük le és lassú tűzön 30 percig főzzük, ez alatt az íz jól kifő a csontokból és a bőrből. Majd vegyük le a fedőt, és főzzük további 40 percig, vagy addig, amíg a folyadék mennyisége a felére csökken. Szűrjük le, és távolítsuk el a csontokat, majd hagyjuk állni 5 percig. Használjunk egy kanalat, hogy a felesleges zsírt leszedjük, amely a felszínre emelkedett. Most már készen áll a használatra, de lehet tárolni a hűtőben maximum 4 napig vagy fagyasztva akár 6 hónapig.

  
Iktatva: Leves Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2013