0

Csirke kijevi módra brokkolival

4 személyre hozzávalók. Napraforgó vagy földimogyoró-olaj, 2 csirkemell,  50g finomliszt, 2 tojás, felverve, 100g fehér zsemlemorzsa. A fokhagymás vaj hozzávalói.120 g sótlan vaj (szoba-hőmérsékletű),  3 gerezd fokhagyma, meghámozva és finomra reszelve, 2 evőkanál finomra vágott petrezselyem levél, 3 evőkanál zsemlemorzsa fehér. Só és frissen őrölt fekete bors200g brokkoli, 1 citrom leve, 2 evőkanál olívaolaj.Csirke kijevi módra brokkolival elkészítése.

Öntsük bele az olajt egy olajsütőbe, és melegítsük fel 170 fokosra. Először a fokhagymás vajjal kezdjük. Tegyük a vajat, a fokhagymát, a petrezselymet és a zsemlemorzsát egy közepes méretű tálba. Sózzuk, borsozzuk, és keverjük össze egy fakanállal, amíg a hozzávalók teljesen össze nem állnak.Készítsük elő a csirkét. Egy átlós vágással vágjuk el a melleket, így a végén a 4 mini csirkemellet kapunk. Csináljunk egy metszést a melldarabok lehető legvastagabb részén, minden mini mell közepén úgy, hogy hozzunk létre egy nagy zsebet, de ügyeljünk, hogy ne vágjuk át teljesen. Óvatosan használjunk az ujjunkat, hogy megnyissuk a zsebeket.

Ezekből lesz a csirke kijevi módra brokkolival

Ezekből lesz a csirke kijevi módra brokkolival

Egy kanállal tegyük a fokhagymás vaj negyedét minden mini csirkemell zsebébe, nyomjuk bele az ujjainkkal. A lisztet, a felvert tojást és a zsemlemorzsát tegyük 3 külön edénybe. Mártsuk bele minden töltött csirke mellet először a lisztbe, rázzuk le a felesleget, majd a mártsuk a tojásba, végül a zsemlemorzsába. Tegyük be a húsokat a hűtőbe 15-20 percre. Ezután óvatosan helyezzük őket az előmelegített olajsütőbe és süssük meg 5-6 percig. Közben tegyünk fel egy lábasban sós vizet forrni. Adjuk hozzá a brokkolit és fehéredésig főzzük, körülbelül 2-4 percig, majd frissítsük le  hideg víz alatt. Tegyük egy tálba, és adjuk hozzá a citromlevet és az olívaolajt.Vegyük ki a csirkét  az olajsütőből  és csöpögtessük le  papíron. Tálaljuk a párolt brokkolival.

  
Iktatva: Csirke Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2013