0

Csirke brokkolival és zöld thai curry-vel

A curry paszta nagyon fontos alkotó eleme a thai konyhának. Maga a pasztát frissen készítik, és gyakorlatilag fűszernövényekből áll. Kevés kell belőle, általában 1-2 kiskanál elég is az ételbe. Könnyen elkészíthető, és ha kicsit sokat csinálnánk belőle, akkor nyugodtan le is fagyaszthatjuk. A zöld curry az egyik fajtája a thai curry pasztáknak, egyébként van még vörös és sárga paszta is. A zöld curry paszta hozzávalói:

5 db zöld színű chili, egy kisebb gyömbér, 1 csokor petrezselyem, 1-2 szál citromfű, 1 csokor koriander, 3-4 gerezd fokhagyma, 3-4 db újhagyma, 1 lime leve, őrölt kömény, 2 kanál halszósz, 1 dl zöldség alaplé. Elkészítése: A zöld chili paprikát feldaraboljuk, a magokat kiszedjük. A gyömbért, az újhagymát felaprítjuk. Egy aprítógépbe beletesszük a feldarabolt anyagokat, majd sorban a fűszereket. Teljesen sima állagúra pépesítjük. Ezzel készen is vagyunk.

Csirke brokkolival és  zöld thai curry-vel hozzávalók

Csirke brokkolival és zöld thai curry-vel hozzávalók

A többi hozzávaló a recepthez:40-50 dkg csirkemell filé, 40 dkg brokkoli, 3-4 szál újhagyma, 1 doboz kókusztej, só, bors, 2 evőkanál olaj, 2 evőkanál nádcukor.Elkészítése: A csirkehúst apró, de egyforma darabokra vágjuk. A forró olajon rövid ideig elősütjük, majd egy tányérra kiszedjük. A megtisztított brokkoli rózsákat az olajban kicsit átforrósítjuk, majd 2 kiskanál curry pasztát teszünk bele, és ezzel is pirítjuk. A félretett csirke kockákat visszatesszük, és az újhagyma csíkokat is hozzáadjuk. A kókusztejet ráöntjük, és ízesítjük sóval, és a barna cukorral. Közepes lángon főzzük 10-15 percig. Addigra kellőképpen be fog sűrűsödni. Rizzsel tálaljuk.

  
Iktatva: Csirke Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2012