0

Csirke basmati rizzsel és brokkolival

Hozzávalók: 1 teáskanál olívaolaj, 4-6 csirkemell (675 g egyenként), 4-5 csésze fagyasztott brokkoli ,1 doboz tejszínes  zellerkrémleves, 1/2 csésze alacsony zsírtartalmú majonéz (125 m), 1 teáskanál fokhagyma por (2 ml), 1/4 teáskanál zelleres só (1 ml), 1 1/2 csésze basmati rizs (375 ml), 3 csésze víz (750 ml), 1/2 csésze zsemlemorzsa (125 ml), 1/2 csésze zsírszegény reszelt cheddar sajt (125 ml),1 teáskanál vaj vagy repceolaj (5 ml), 1 teáskanál szárított petrezselyem (5 ml).

Csirke basmati rizzsel és brokkolival elkészítése: Melegítsük elő a sütőt 175 C melegre. Melegítsük fel az olajt egy serpenyőben, amiben megpirítjuk közepes lángon a csirkehúst. Tegyük bele a melleket a serpenyőbe, és addig pirítsuk csak, míg mindkét oldala fehér nem lesz. A felengedett brokkolit tegyük bele egy nagyobb tálba. A megpirított csirkemelleket tegyük szépen a brokkoli tetejére. Egy kis tálban keverjük össze a tejszínes zellerkrémlevest, a majonézt, és a citromlevet.

Csirke basmati  rizzsel és brokkolival alapanyag

Csirke basmati rizzsel és brokkolival alapanyag

Öntsük a keveréket rá a brokkolis csirkére, fedjük le az edényt és süssük meg a sütőben 30 perc alatt. Amíg sül, addig készítsük el a rizst, vagy mikrohullámú sütőben, vagy hagyományos módon. Keverjük össze a zsemlemorzsát, a cheddar sajtot és a vajat egy tálban. Ha letelt a 30 perc és a csirke megsült, akkor szórjuk meg a zsemlemorzsás keverékkel. Tegyük vissza a sütőbe fedő nélkül,  és még 10 percig süssük. A rizzsel tálaljuk. Nagyon finom köret a basmati rizs,  az étel egyébként is remek főétel , vagy akár egy nyári könnyedebb vacsora.

  
Iktatva: Csirke Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2013