Fő összetevők: brokkoli, zöldségek, csirke. Az olasz konyha receptje. Diétás szempontok: magas rosttartalom. Kapacitás: 4 személyre.Csirke és brokkoli hozzávalók. 4-5 csésze brokkoli virág (kb. 1 kg), 2 evőkanál olívaolaj, 4 bőr nélküli kicsontozott csirkemell félben elvágva, majd keresztben csíkokra vágva, 1 nagy piros kaliforniai paprika, vékonyra szeletelve, 1 2/3 csésze tejszín, 1 1/2 csésze reszelt parmezán sajt,50 dkg penne tészta, frissen főzve.Csirke és brokkoli elkészítése.
Mossuk meg és vágjuk össze a brokkolit, majd pároljuk meg körülbelül 3 perc alatt, majd tegyük félre. Melegítsük elő a csirkét és a vajat egy sütőedényben . Melegítsünk fel 2 evőkanál olívaolajt egy nagy sütőben, közepes-magas hőmérsékleten. Pirítsuk meg benne a csirkemell csíkokat , amíg éppen megpuhulnak, kb 4 perc. Ezután a kész csirkemell csíkokat tegyük át egy tálba. Tegyük bele a vágott piros kaliforniai paprikát a sütőbe és pirítsuk addig, amíg csak éppen megfonnyad, körülbelül 5 percig.

Csirke és brokkoli készülőben
Adjuk hozzá a tejszínt, az 1 csésze reszelt parmezán sajtot. Pároljuk, amíg besűrűsödik a mártás kissé, körülbelül 5 percig. Most tegyük bele a csirkemellet a mártásba. Keverjük össze a frissen főtt tésztát és a párolt brokkoli virágokat , amíg szósszal összekeveredik, kb 3 perc. Ízlés szerint sóval és borssal ízesíthetjük . Tegyük át a tészta keveréket az előkészített sütőedénybe. Szórjunk meg a tetejét a fennmaradó 1/2 csésze reszelt sajttal.Süssük meg, amíg csak a teteje aranyszínű nem lesz , körülbelül 3 percig, és tálaljuk.