0

Csirke és brokkoli kínai módra

Hozzávalók:  70-80 dkg brokkoli – használjunk friss brokkolit,  2 teáskanál kukoricakeményítő, 2 teáskanál kínai rizsbor vagy száraz sherry,1  kg bőr nélküli kicsontozott csirkemell, 3 evőkanál sötét szójaszósz, 3 evőkanál hoisin mártás, 1 1/2 teáskanál cukor, 4 evőkanál repceolaj, 2 szelet friss gyömbér hámozatlan,  1 gerezd fokhagyma, összezúzva , és meghámozva, 30-40 dkg bambuszrügy, 1 teáskanál szezámolaj Elkészítése: Vágjuk le  a brokkoli szárakat és héját. Az apróra vágott virág fejeket tisztítsuk meg a szárról és vágjuk össze. Szeleteljük fel a meghámozott szárakat falatnyi méretű darabokra. Egy közepes méretű tálban, habverővel keverjük össze a kukoricakeményítőt és a bort.

Adjuk hozzá a csirkét és  keverjük össze jól . Egy kis tálban, habverővel keverjük össze a szójaszószt, a hoisin szószt, a cukrot, és 2 evőkanál vizet. Egy wokban vagy serpenyőben , 1 evőkanál repceolajat hevítsünk fel  olyan magas lángon, amíg még meleg, de nem füstöl. Teszteljük le úgy, hogy bele mártunk egy darab brokkolit az olajba, aminek sisteregnie kell.  Ha elég meleg, hozzáadjuk a brokkolit, és keverjük, körülbelül 30 másodpercig. Adjunk hozzá 3 evőkanál vizet, csökkentsük a hőt közepesre, és fedjük be az edényt. Folytassuk a főzést, időnként megkeverve, amíg a brokkoli nem válik sötétebb zölddé és puhára nem sül, 2-3 percig.

Csirke és brokkoli kínai módra alapok

Csirke és brokkoli kínai módra alapok

Tegyük egy lapos tányérra. Tegyük bele a maradék 3 evőkanál repceolajat ugyanebben a serpenyőbe, és vegyük fel a tűzhelyet magas hőmérsékletre. Adjuk hozzá a gyömbért és a fokhagymát, és keverjük addig, amíg  a gyömbér és a fokhagyma sistereg.  Kavarjuk össze a csirkés keveréket, és tegyük bele a serpenyőbe. Főzzük kevergetve, amíg a csirke kifehéredik, ez 1-2 perc. Vegyük ki és dobjuk el a gyömbért és a fokhagymát, ha szükséges. Csökkentsük a lángot közepesre és keverjük hozzá a szójaszószt. Hozzáadjuk a bambuszrügyet is, tegyük vissza a brokkoli a serpenyőbe, és főzzük, folyamatos keverés közben, amíg a hozzávalók jól átsülnek. Szitáljuk meg   szezámolajjal  és jól keverjük össze. Azonnal tálaljuk.

  
Iktatva: Kínai étel Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2013