0

Csirkés brokkoli

Hozzávalók: 2 kicsontozott, bőr nélküli csirkemell , 3 csésze csirke húsleves, 1 evőkanál só , 6 gerezd fokhagyma,  darált 2 szál petrezselyem levél , 40 dkg kis brokkoli virág , 15 dkg spenótos fusilli tészta , 3 evőkanál extra szűz olívaolaj, 1 csésze cseresznye, szőlő paradicsom félbe vágva. 2 evőkanál sótlan vaj, kockázva 1/2 csésze reszelt pecorino romano sajt. Frissen őrölt fekete bors. Elkészítése. Egy kis serpenyőbe, aminek van egy szorosan záródó fedője, tegyük bele a csirkét, a húslevest, 1 teáskanál sót, a zúzott fokhagymát és a petrezselymet.

Forraljuk fel, majd vegyük, alacsonyabbra a tűzet, és így pároljuk az egészet, körülbelül 15 percen keresztül. Ekkor vegyük ki a csirkét, és szűrjük le a levest. A kihűlt csirkét vágjuk egyforma csíkokra és tegyük egy tálba körülbelül 1/4 csésze húslevessel együtt.  A  többi csirke húslevest egyelőre tegyük félre. Tegyünk fel egy nagy fazék hideg vizet, forraljuk fel fedő alatt magas hőmérsékleten, majd sózzuk meg bőven. Adjuk hozzá a brokkolit, és főzzük, amíg ropogós nem marad, ez körülbelül 2 perc.  Szűrjük át a brokkolit egy lyukas kanállal egy tálba.

Tegyük vissza a vizet, és forraljuk fel, Öntsük bele a fusillit, és időnként megkeverve, főzzük meg körülbelül 8 perc alatt. Amíg a tészta fő, keverjük össze a darált fokhagymát, az olajt, és a chilit egy nagy serpenyőben. Pirítsuk, közepes-magas hőmérsékleten, kevergetve, amíg enyhén pirított és illatos, nem lesz ez körülbelül 2 perc. Adjuk hozzá a paradicsomot, és főzzük, keverjük közben, amíg kissé megpuhul, kb 1 perc. Ezután öntsük hozzá a maradék 1/2 csésze a levest, a 2 teáskanál sóval, és keverjük hozzá a vajat és 1/4 csésze a pecorino sajtnak.

Csirkés brokkoli

Csirkés brokkoli

Adjuk hozzá a csirkét és a brokkolit, kicsit főzzük együtt őket lassú tűzön, majd vegyük le a tűzről. Szűrjük le a tésztát egy szűrőedényben. Tegyük egy tálba, és szórjuk meg a megmaradt 1/4 csésze pecorino sajttal. Öntsük a szószt rá a tésztára, majd keverjük össze. (Ha a szósz kevésnek tűnik a tésztához, akkor adjunk hozzá kevés húslevest). Tálaljuk egy nagy tálban, és szórjuk rá még több sajtot az asztalnál, ha szeretnénk.

  
Iktatva: Csirke Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2013