0

Csőben sült bellaverde brokkoli velouté mártással

Hozzávalók. 400 g Bellaverde brokkoli , 1 vékonyra vágott mogyoróhagyma, egy apróra vágott póréhagyma, egy cseppnyi fehérbor, olaj, só, bors.Velouté mártás hozzávalói:2 evőkanál olaj, 2 evőkanál liszt, ½ liter húsleves alaplé. Csőben sült bellaverde brokkoli velouté mártással elkészítése. Öntsünk az olajt egy hideg serpenyőbe, adjuk hozzá a hagymát és a póréhagymát. Melegítsük fel közepes hőmérsékletre és addig pirítsuk, amíg elkezd barnulni.

Ekkor adjuk hozzá a fehérbort és bellaverde brokkoli lándzsákat. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd addig főzzük, amíg a folyadék el nem párolog. Ezután félretesszük. Melegítsük elő a sütőt 200 º C-osra. Helyezzük a pirított zöldségeket a sütőedénybe, öntsük rá a Velouté mártást és tegyük a sütőbe 20 percre. Érdemes bekapcsolni a grill funkciót a sütés végén, így az étel teteje rendkívül mutatósra sül.Velouté mártás elkészítése: Öntsük a lisztet és az olívaolaja egy serpenyőbe, alacsony lángra,

Csőben sült bellaverde brokkoli velouté mártással

Csőben sült bellaverde brokkoli velouté mártással

kevergessük, amíg jól kezd a színe megváltozni.Majd fokozatosan hozzáadjuk a húsleves alaplevet. Javasoljuk, hogy egyszerre csak egy kis mennyiségű nyersanyagot adjunk hozzá, keverjük össze, és ha kell, akkor megint adjunk hozzá egy kicsit. Nehézségi fok: közepes.Főzési idő :kevesebb mint 30 perc, a recept 4 személyre készült.Nem kell megijedni a nehézségtől, bátran álljunk neki az elkészítésnek, egészen biztosan sikerülni fog. Jó étvágyat hozzá.

  
Iktatva: Brokkolival töltött ételek Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2013