0

Csípős brokkoli makarónival

Brokkolis tészta recept, amibe ebben az esetben nem teszünk semmiféle húst. Elvileg lehet másfajta tésztával is csinálni, de a makaróni talán a legjobb választás. Az étel hozzávalói 4-5 főre: 70 dkg brokkoli, 3 gerezd fokhagyma, 45-50 dkg makaróni, 1 db cseresznye vagy chili paprika, 1 csokor petrezselyem, 5-6 bazsalikomlevél, 15 dkg reszelt sajt, ez lehet bármilyen, de pecorino sajttal nagyon finom, 4-5 evőkanál olívaolaj, bors, só. A csípős brokkoli elkészítése:

A brokkoli fejet megtisztítjuk, majd rózsákra szedjük szét. A brokkoli szárát is felhasználjuk, kisebb darabokra vágjuk, a fás részeket ne használjuk fel. A brokkolit vagy gőz fölött megpároljuk, vagy sós vízben megfőzzük. Ha vízben főzzük, akkor szedjük ki a brokkolit kellő főzés után, és ebbe a főzővízbe ki is főzhetjük a makarónit is.  A makaróni tészta így egy kicsit átveszi a brokkoli főzővízéből az ízeket is. Egy nagyobb serpenyőben az olajt felforrósítjuk, amibe a fokhagyma gerezdeket megpirítjuk,

Ebből lesz a csípős brokkoli makarónival

Ebből lesz a csípős brokkoli makarónival

majd a cseresznye vagy chili paprikát, amit apróra összevágtunk,beletesszük, és átforgatjuk. 2-3 percig pároljuk őket, így az ízek jól kijönnek. Majd a felaprított bazsalikomot és petrezselymet hozzákeverjük. Ezután a megfőzött brokkolit is hozzáadjuk, és 3-4 percig pároljuk. Ne nagyon törjük össze a brokkolit, óvatosan kevergessük. A tésztát is hozzáadjuk a brokkolis keverékhez. és együtt megforgatjuk a tűzön. Tálaláskor gazdagon szórjuk meg a lereszelt sajttal.

  
Iktatva: Tészta Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2012