0

Citromos brokkoli gyömbérrel

Hozzávalók.2 kis csokor broccolini, lehetőleg bio, 2 tk olívaolaj, pirospaprika-pehely,1 tk reszelt gyömbér, fél citrom héja és leve, só és borsfreccsenő víz (ha szükséges). Citromos brokkoli gyömbérrel elkészítése. Melegítsük fel az olívaolajt egy nagy serpenyőben, rozsdamentes acél ha lehet,  (amelyben elfér majd az összes zöldség zsúfoltság nélkül), ha szinte már füstöl az olaj, akkor hozzáadjuk a pirospaprikát,

keverjük talán csak egy pár másodpercig, és azonnal adjuk hozzá az összes brokkolit. Ne mozgassuk őket, hagyjuk, hogy szép barna színt kapjanak  az alján. Ízesítsük sóval és borssal.  Egy pár perc után adjuk hozzá a gyömbért és a reszelt citromhéjat, és rázzuk meg a serpenyőt, hogy mozogjon benne a brokkoli és bevonja minden oldalát a gyömbér, a reszelt citromhéj, és az olaj.

Citromos brokkoli gyömbérrel  alapanyagok

Citromos brokkoli gyömbérrel alapanyagok

Fedjük le az edényt, hagyjuk, és főzzük 2-3 percig, majd adjuk hozzá a citromlevet, közben pedig vizsgáljuk meg a brokkolit egy villával, hogy mennyire puhult meg. Ha még nem jó, és a serpenyő túlszáraznak, találjuk akkor, adjunk hozzá egy csepp vizet és fedjük le a lábast ismét, majd ismételten ellenőrizzük egy perc után a brokkolit.. Ha rendesen megpárolódott, akkor szedjük át egy edénybe, és akár tálalhatjuk is.Megjegyzés: Ez a recept alacsony szénhidrát-és zsírtartalmú, de magas íz tartalma van! Citrom, gyömbér és pirospaprika-pehely talán nagyon is remek ízű keverék.

  
Iktatva: Köret Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2013