0

Cézár-saláta brokkolival

A cézár saláta egy nagyon kedvelt salátaféleség. Most egy kicsit feldobjuk a brokkolival. Látványnak sem utolsó a színek miatt, meg nagyon finom is. Próbálják ki feltétlenül, nem fognak csalódni. A saláta hozzávalói: 50 dkg brokkoli, 3 fej retek, 1 zsemle, kicsi só. A saláta öntet hozzávalói: 2 gerezd fokhagyma, 2 kávéskanál szardellapaszta, fél citrom leve, 5 dkg parmezán sajt reszelve, 3 kiskanál mustár, ez lehet csípős is, aki így szereti, 1 dl olívaolaj, só és bors.

Elkészítése: A brokkolit megmossuk, majd szétdaraboljuk. A szárrészét is felhasználjuk, csak azt kicsit apróbb darabokra vágjuk, mert nehezebben főne meg egyébként. A rózsákat is elvágjuk, lehetőleg egyforma darabokra. A brokkolit megfőzzük, de nem hosszú ideig, elég neki 5-6 perc, legyen még egy kicsit inkább roppanós. Hideg vízbe tesszük, hogy  ne főjön tovább, majd lecsöpögtetjük konyhai papírtörlőn és megszárítjuk. A zsemlét kockára vágjuk, és egy serpenyőben olaj nélkül, vagy nagyon kevés olajon barnára pirítjuk. Ezután hagyjuk kihűlni. Most nekiállunk az öntetnek.

 A Cézár-saláta brokkolival fő alapja

A Cézár-saláta brokkolival fő alapja

Ehhez a parmezán sajtot lereszeljük, az olívaolajt hozzákeverjük. Folyamatosan tesszük hozzá a fél citrom levét, a lereszelt fokhagymagerezdeket, a mustárt és a szardellapasztát is. Ízesítjük, és alaposan összekeverjük. A 3 fej retket szintén összevágjuk, és a salátához keverjük. A fogyasztáskor a brokkoli salátára az öntetet ráöntjük, és megszórjuk a pirított zsemlekockákkal. Dekoratív és nagyon finom salátát kapunk. Jó étvágyat!

  
Iktatva: Saláta Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2012