0

Cérnametélt brokkolival és pesto

A cérnametélt brokkolival és pesto szósszal jobb hangulatjavító, mint egy tábla csokoládé! Az olasz ételnek van egy másik oka is, hogy miért rabul ejtő, az első falaton kívül. Önnek csak 20 perc kell, hogy elkészítse ezt az ételt. Hozzávalók: 3 evőkanál fenyőmag, 2 dl olívaolaj, 40 dkg brokkoli virág, 1 gerezd fokhagyma, 3-4 szál friss petrezselyem, 1 evőkanál friss bazsalikom, 20 dkg frissen reszelt parmezán sajt. Só és bors, 500 g cérnametélt vagy Capelli D’Angelo tészta.

Elkészítése: Egy pohárban vagy egy tálban keverjük össze a fenyőmagot, 1 teáskanál (5 ml) olívaolajjal, fedjük le akár viaszpapírral és mikrohullámú sütőben pirítsuk 3-4 percig, közben keverjük meg két vagy három alkalommal. Tegyük egyelőre félre. Egy nagy tálba, amit fedjünk le, tegyük bele a brokkolit és mikrohullámú sütőben 4 percig pároljuk, vagy csak amíg meg nem puhul. Eközben egy turmixgépben, keverjük össze a fokhagymát, a petrezselymet, a bazsalikomot és 2 evőkanál (25 ml) pirított fenyőmagot.

Cérnametélt brokkolival  és pesto hozzávalók

Cérnametélt brokkolival és pesto hozzávalók

Szűrjük le a kész brokkolit, de hagyjunk meg egy pár virágot a díszítéshez. Adjuk a turmixgépbe a maradék olajt, a parmezán sajtot, jól keverik össze, kissé durva maradhat, kaparjuk le a tartály oldalát is, ha szükséges. Sóval és borssal ízesítjük. Tegyük félre. Egy nagy fazékforrásban lévő sós vízben főzzük meg a csomagolási utasítás szerint tésztát Szűrjük le és keverjük össze a brokkolival és a pestoval. Tálaljuk a maradék fenyőmaggal és félrerakott brokkoli virágokkal.  Jó étvágyat!

  
Iktatva: Előételek brokkolival Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2013