0

Burgonya krokett brokkolival

Hozzávalók: 40 dkg brokkoli virág, 70 dkg közepes burgonya, hámozatlan, 25 dkg friss zsemlemorzsa, 3 nagy tojás, 20 dkg frissen reszelt parmezán sajt, 1 teáskanál só, 1/2 teáskanál őrölt fehér bors, 6 evőkanál növényi olaj. Burgonya krokett brokkolival elkészítése:A brokkolit főzzük meg egy nagy fazékforrásban lévő sós vízben puhára, körülbelül 5 percig. Egy lyukas szedő kanállal szedjük ki a brokkolit egy a tálba. Tegyük vissza a vizet, és forraljuk fel.

Tegyük bele a megmosott, héjas burgonyát és főzzük puhára, körülbelül 35 perc alatt, majd szűrjük le. Hagyjuk állni, amíg a burgonya kihűl. Hámozzuk meg.  Helyezzük egy nagy tálba, és törjük össze. Vágjuk apróra a brokkolit és keverjük össze az 1 csésze zsemlemorzsával, a tojás sárgájával, a parmezán sajttal, a sóval, a fehér borssal és a burgonyával. Egy elektromos habverővel a tojásfehérjéből egy közepes méretű tálban verjünk kemény habot.

Ebből lesz a burgonya krokett brokkolival

Ebből lesz a burgonya krokett brokkolival

Finoman keverjük bele a burgonyás keverékbe, de ne törjük össze nagyon. Készítsünk a keverékből pogácsákat. Forgassuk bele zsemlemorzsába. Melegítsünk meg 3 evőkanál olajt egy nagy serpenyőben közepes lángon. Tegyük bele a burgonya kroketteket és süssük, amíg aranyszínű nem lesz, körülbelül 4 perc alatt oldalanként.  Ha nem azonnal fogyasztjuk, felmelegíthetjük sütőben 10 perc alatt. Köretnek fogyaszthatjuk, sült hús mellé kiváló.

  
Iktatva: Köret Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2013