0

Burgonyás brokkoli krémleves

Ez a fajta leves az, amit villámgyorsan el tudunk készíteni. Kevés idő kell hozzá, szinte percek alatt egy vacsorát lehet készíteni belőle. A brokkolihoz ebben az esetben burgonyát főzünk. Így a levesünk az mellett, hogy a hozzáadott burgonya tápértékei miatt tartalmasabb is lesz, a leves sűrítésében is szerepet kap. Hozzávalók: 1 fej brokkoli (kb. 50 dkg), 2-3 szem kisebb burgonya, 1 evőkanál vegeta vagy 1 db húsleveskocka, 2 dl tejszín vagy tejföl, só , pici porcukor.

Elkészítése: A brokkoli fejet először is rózsákra szedjük szét. Egy szűrőn keresztül folyóvíz alatt alaposan mossuk meg, majd a végén hagyjuk lecsöpögni. A szárát is érdemes felhasználni, nem kell kidobni. Az ízesített vízben a brokkolit a megmosott és apróra vágott burgonyával együtt puhára főzzük, Nem kell sokáig főzni. Annyi vízben érdemes csak felrakni, amennyi majdnem ellepi a brokkolit és a burgonyát. Ha kellőképpen megpuhultak, akkor érdemes két-három apróbb brokkoli rózsácskát megtartani majd a leves díszítéséhez.

Brokkoli krémleves

Brokkoli krémleves

A leves besűrítéséhez vagy turmixgépet, vagy kézi mixert használjunk. A főzővizet ne öntsük ki, tele van értékes vitaminokkal, A tejszínt apránként adjuk a turmixhoz. Pépesítsük a levest. Ha elértük a kellő minőséget, forraljunk egyet a levesen. Ha szükséges sózzuk, esetleg borsozzuk. A félretett brokkoli rózsákat díszítésként tegyük a kész leves tetejére.

  
Iktatva: Leves Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2012