0

Bulgurral rakott brokkoli

Először is szeretnék írni egy pár szót a bulgurról. Mert mi is az a bulgur? A bulgur tulajdonképpen egy köretfajta, a rizst remekül lehet vele helyettesíteni például. Búza töretnek is hívják. Végül is tört búza. Elő van főzve, és meg van szárítva. Többféle méretben kapható, van őrölt változata, de van rizsszem méretben is. Hamar elkészül, csak forró vizet öntünk rá, és ezt pár perc alatt teljesen magába szívja, és gyakorlatilag készen is van.

A rakott brokkolinak is remek kiegészítője, kicsit újdonság is lehet ez a recept. Hozzávalók: 50 dkg brokkoli, 3 fej vöröshagyma, 2 dl bulgur, 15 dkg tetszés szerinti sajt, füstölttel nagyon finom, 2 evőkanál olaj, 1,5 dl tejszín, 20 dkg füstölt kolbász, só, fűszerek. Elkészítése: A vöröshagymát összevágjuk, és az olajon üvegesre pároljuk. A bulgurt belekeverjük, és felöntjük vízzel. A víz mennyisége a bulgur nagyságától függ, ennek a mennyiségét a bulgur zacskóján találhatjuk meg.

Készül a bulgurral rakott brokkoli

Készül a bulgurral rakott brokkoli

A brokkolit megmossuk, szétszedjük, és ízesített vízben megfőzzük. A lereszelt sajtot és a tejszínt összekeverjük, beleütjük a tojást is, simára keverjük. Egy jénai aljába beletesszük a megpárolt bulgurt. A kész brokkolit leszűrjük, és elrendezzük a bulgur tetején. A közben felkarikázott kolbászt a brokkoli rózsák közé és tetejére tesszük. A tejszínes sajtos keverékkel pedig megöntözzük. 200 fokos sütőben aranybarnára sütjük. Nagyon dekoratív, és laktató étel.

  
Iktatva: Rakott brokkolik Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2012