0

Brokkolival töltött sajtos palacsinta

Ez a sós palacsinta recept egy  tökéletes étel egy különleges ebéd elkészítéséhez . A palacsintát el is  lehet készíteni  az előző este, egyszerűen tárolhatjuk őket a hűtőbe éjszakára, a palacsinták közé  sütőpapírt tegyünk. Hozzávalók:a palacsintához: 2 tojás, 60ml víz, 6 evőkanál finomliszt, 1/2 teáskanál só. A töltelékhez: 2 evőkanál apróra vágott vöröshagyma,1 evőkanál vaj, 1 evőkanál finomliszt, 250ml tej, 100g reszelt cheddar sajt, 1 1/2 teáskanál dijoni mustár, 1 teáskanál Worcestershire szósz, bors, só, 300 g apróra vágott brokkoli.

Előkészítés: 30 perc, főzés 30 perc. Elkészítése: Keverjük  össze a tojást, a  vizet, a  lisztet és a sót egy kézi mixerrel. Addig keverjük, amíg sima állagú lesz, majd hagyjuk állni 15 percig. Közben egy kis serpenyőben, pároljuk a hagymát a vajban puhára. Keverjük hozzá a lisztet. Fokozatosan adjuk hozzá a tejet. Forraljuk fel közepes lángon, folyamatos keverés közben, és keverjük 2 percig, vagy amíg kissé besűrűsödik. Csökkentsük a hőt alacsonyabbra. Keverjük bele a sajt felét, a mustárt, a Worcestershire szószt, sót, a borsot,  és keverjük addig, ameddig a sajt megolvad.

Ebből készítjük a brokkolival töltött sajtos palacsintát

Ebből készítjük a brokkolival töltött sajtos palacsintát

Keverjük  hozzá a brokkolit is. Fedjük le, tartsuk melegen.Melegítsünk fel  egy 20 cm-es serpenyőben kevés olajt, és  öntsünk 2 evőkanál tésztát a serpenyő közepébe.  Emeljük fel és döntsük meg a serpenyőt, hogy egyenletesen elterüljön a tészta a serpenyő alján. Süssük, amíg teteje nem lesz száraz, fordítsuk meg, és süssük 15-20 másodpercig. Ismételjük meg a maradék tésztával, zsírozzuk a serpenyőt, ha szükséges.Töltsük meg a töltelékkel a palacsintákat, majd tekerjük fel és egymás mellé helyezzük egy sütőedénybe. Szórjuk meg a maradék sajttal. Süssük letakarva, 5-7 percig, vagy amíg a sajt megolvad a tetején.

  
Iktatva: Brokkolival töltött ételek Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2013