0

Brokkolival töltött pulykamell

A brokkoli alkalmas arra is, hogy egyben hagyott húsokat megtöltsünk a belőle készült ízesített brokkoli krémmel. Most a pulykamellet töltjük meg a brokkolival. Hozzávalók: 1,40-1,50 kg pulykamell filé egy darabban, 40 dkg brokkoli, 15 dkg feta sajt, 15 dkg joghurt, 4 gerezd fokhagyma, só, bors, és lehet bele egy szerecsendiót is tenni, aki szereti.Óvatosan adagoljuk a szerecsendiót, kevés kell belőle.

Elkészítése: Az egészben hagyott pulykamellet középen próbáljuk meg bevágni úgy, hogy majd a brokkolit bele lehessen tölteni. A fokhagymát reszeljük le, és alaposan dörzsöljük a pulykahúsba bele. Sózzuk, lehet használni nagyobb szemű tengeri sót is, borsozzuk, és aki szereti, az szerecsendiót is reszelhet rá, abból viszont nagyon kevés kell az intenzív íze miatt. Ezután elkészítjük a brokkolis tölteléket. A brokkolit először is megpároljuk, kevés vízben és kissé lecsepegtetjük.

Brokkolival töltött pulykamell alapja

Brokkolival töltött pulykamell alapja

A fetasajtot összekockázzuk apró darabokra, és összekeverjük a villával szétnyomkodott brokkolival. A joghurtot is hozzáadjuk, és nagyon alaposan összedolgozzuk. Ízesíthetjük fokhagymával, borssal, és ízlés szerint sóval, kóstoljunk előtte, ne legyen túl sós.Ha megfelelő az állaga, akkor elkezdjük beletölteni a pulykamellbe. Tetszés szerint lehet hústűvel is, de akár fogpiszkálóval is összetűzni a húst, hogy a töltelék megmaradjon benne. Felmelegített vajjal megöntözzük a tetejét, és tepsibe vagy tűzálló tálba téve 180 fokon megsütjük. Sütés után ne szeleteljük azonnal, várjunk kicsit, míg kihűl.

  
Iktatva: Brokkolival töltött ételek Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2012