0

Brokkolival töltött Calzone

A calzone úgy néz ki, mint egy hold alakú sütemény, de ez alapvetően inkább egy olyan pizza, amit meg lehet tölteni a kedvenc sajtokkal, húsokkal és zöldségekkel. A calzone könnyen elkészíthető, hogy ha szeretnénk, gyorsan csinálni mondjuk valamit vacsorára. Hozzávalók:1 1/3 csésze meleg víz (45 ° C), 2 evőkanál olívaolaj,2/3 teáskanál só, 1/2 teáskanál szárított oregánó, 4 csésze kenyérliszt, 2 1/2 teáskanál aktív száraz élesztő, 30 dkg apróra vágott brokkoli, 3-4 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál olívaolaj, 1/2 csésze reszelt sajt Provolone,1/2 csésze reszelt parmezán sajt, 1/2 csésze reszelt mozzarella sajt, 1/2 csésze ricotta sajt, 4 evőkanál olívaolaj.

Természetesen a sajtokat tetszés szerint válogathatjuk össze.A brokkolival töltött calzone  elkészítése: Tegyük a vizet, az olívaolajt, a sót, az oreganot, a kenyérlisztet, és az élesztőt a kenyérsütő gépbe, abban a sorrendben, amit a gyártó ajánlott. Válasszuk ki a tészta sütési idejét. Amíg a tészta készük, csináljuk meg a tölteléket.  Pároljuk meg a brokkolit. Egy nagy serpenyőben pirítsuk meg a brokkolit és a reszelt fokhagymát, az olívaolajon. Keverjük hozzá a reszelt Provolone sajtot, a reszelt parmezán sajtot, a reszelt mozzarella sajtot, és a ricotta sajtot.

Brokkolival töltött Calzone egik hozzávalója

Brokkolival töltött Calzone egik hozzávalója

Amikor készen van a kenyértészta, a tésztából körülbelül  10 cm átmérőjű köröket szakítunk ki. Megtöltjük a töltelékkel a kör felét, majd zárjuk le a töltetlen calzone másik felével. Préseljük le a széleket az ujjainkkal vagy egy villával. Helyezzünk a töltött tésztákat egy enyhén kizsírozott tepsibe. Hagyjuk megkelni egy a huzatmentes területen 30 percig. Egy ecsettel kenjük meg a tészta tetejét enyhén olívaolajjal. Süssük előmelegített (210-220 0 ° C) sütőben 20-30 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz.

  
Iktatva: Tészta Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2013