A brokkolival töltött burgonya az a fajta étel, ami maradékok felhasználásából elkészíthető. Persze, ha van maradékunk, mondjuk főtt burgonya héjában. Könnyű uzsonna, vagy vacsora lehet belőle. Hozzávalók 4 főre: 8 db kicsit nagyobb, de lehetőleg egyforma nagyságú burgonya. 30-35 dkg brokkoli, lehet mirelit is, de persze a friss az mindenképpen jobb. 2 dl tejföl, kevés zsemlemorzsa, 1-2 tojás, 4-5 evőkanál étolaj, só, bors, meg ízlés szerinti fűszerek.
Elkészítése: A burgonyát van, aki meghámozza ehhez a recepthez, de van, aki nem. Aki szereti a ropogósra sült burgonyahéjat, annak nem kell meghámozni. Ilyenkor viszont a burgonyát nagyon alaposan, egy erre a célra használt kefével sikáljuk meg. A megmosott burgonyát lapjában elvágjuk. Kivájjuk a közepét, a széleken viszont hagyjunk neki falat, így csónakra hasonlító darabokat kapunk belőlük. A kiszedett burgonya darabokat vágjuk apróra. A brokkolit főzzük meg, és csepegtessük le. Amikor kihűlt akkor törjük össze, és adjuk hozzá az apróra vágott burgonya darabokat.

Brokkolival töltött burgonya elkészítése
Az olajba keverjük bele a tojásokat, zsemlemorzsát, és egy kicsi tejfölt is tehetünk bele, majd a brokkolis burgonyával vegyítsük. Ízesítsük sóval, borssal. Az így elkészült keverékkel töltsük meg az előkészített fél burgonyákat. A többi tejföllel kenjük meg a tetejét. Egy tepsibe tegyük egymás mellé az így megtöltött burgonyákat, és fedjük le. 190 fokos sütőben 1 órát süssük, majd az utolsó 10 percben vegyük le róla a fóliát, és pirítsuk meg a tetejét.