0

Brokkolival töltött burgonya

A brokkolival töltött burgonya az a fajta étel, ami maradékok felhasználásából elkészíthető. Persze, ha van maradékunk, mondjuk főtt burgonya héjában. Könnyű uzsonna, vagy vacsora lehet belőle. Hozzávalók 4 főre: 8 db kicsit nagyobb, de lehetőleg egyforma nagyságú burgonya. 30-35 dkg brokkoli, lehet mirelit is, de persze a friss az mindenképpen jobb. 2 dl tejföl, kevés zsemlemorzsa, 1-2 tojás, 4-5 evőkanál étolaj, só, bors, meg ízlés szerinti fűszerek.

Elkészítése: A burgonyát van, aki meghámozza ehhez a recepthez, de van, aki nem. Aki szereti a ropogósra sült burgonyahéjat, annak nem kell meghámozni. Ilyenkor viszont a burgonyát nagyon alaposan, egy erre a célra használt kefével sikáljuk meg. A megmosott burgonyát lapjában elvágjuk. Kivájjuk a közepét, a széleken viszont hagyjunk neki falat, így csónakra hasonlító darabokat kapunk belőlük. A kiszedett burgonya darabokat vágjuk apróra. A brokkolit főzzük meg, és csepegtessük le. Amikor kihűlt akkor törjük össze, és adjuk hozzá az apróra vágott burgonya darabokat.

Brokkolival töltött burgonya elkészítése

Brokkolival töltött burgonya elkészítése

Az olajba keverjük bele a tojásokat, zsemlemorzsát, és egy kicsi tejfölt is tehetünk bele, majd a brokkolis burgonyával vegyítsük. Ízesítsük sóval, borssal. Az így elkészült keverékkel töltsük meg az előkészített fél burgonyákat. A többi tejföllel kenjük meg a tetejét. Egy tepsibe tegyük egymás mellé az így megtöltött burgonyákat, és fedjük le. 190 fokos sütőben 1 órát süssük, majd az utolsó 10 percben vegyük le róla a fóliát, és pirítsuk meg a tetejét.

  
Iktatva: Előételek brokkolival Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2012