0

Brokkolis tippek

Tippek következnek ennek  az egészséges, sokoldalú zöldségnek   a gyors előkészítéséhez.  Mindig próbáljuk kiválasztani   a tökéletes brokkoli virágot a vásárláskor. A friss brokkoli egész évben elérhető. Itt most leírjuk, milyen brokkolit kell keresni, ha vásárolni megyünk. A legjobb brokkoli sötétzöld, a felső részénél világosabb zöld a szára. A rügyek szorosan be vannak zárva, nincsenek rajta kásás foltok és a színe sem sárgás.A szárakat érezzük keménynek és ropogósnak, soha ne legyen gyenge, illetve roskatag.

A legtöbb üzletben előre csomagolt brokkolit tudunk csak vásárolni, de keressük ezeknél is a jellemzőeket. A brokkoli friss marad két hétig is, ha így tároljuk: mosatlanul, szárazon, és légmentesen csomagolva egy műanyag zacskóba. Ne feledjük, a brokkoli tápértéke csökken, ha  hosszabb ideig tároljuk, így jobban járunk, ha felhasználjuk a lehető leghamarabb időn belül. Egy másik alternatíva a fagyasztott  brokkoli – használhatunk ebből többet vagy kevesebbet, amennyit szeretnénk és a fagyasztás nem egy nagy munka a tápanyagok megőrzésére. Főzzük helyesen a brokkolit.

Brokkolis tippek

Brokkolis tippek

A tökéletesen főtt brokkoli étvágygerjesztő, élénkzöld, kellemes ízű, de kemény húsú. A  túlfőzést kerüljük el . A főzés után  egy jeges fürdő megállítja  a főzést – így a brokkoli   megőrzi a színét, ízét, és a tápanyagait. A brokkoli egy nemzetközi kedvenc. Rendkívül népszerű a kínai, a japán, az olasz és amerikai konyhában. Próbáljuk ki, enyhén párolt vagy nyers formában, rakottan, párolva, levesként, pirítva, sült egytálételbe, saláta összetevőjeként, vagy megszórva vele a pizzát, vagy a kedvenc kevert tésztába belerakva. És ne dobjuk ki, a szárát! Próbáljuk ki, hogy apróra vágva azt fejes káposztából készült káposztasalátába tesszük.

  
Iktatva: Felhasználása, konyhai praktikák Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2013