0

Brokkolis sonkás quiche

A quiche francia eredetű lepényszerű étel. Omlós tésztából készül, és tetszés szerinti töltelékkel van megsütve. Rendkívüli előnye, hogy előre elkészíthető a tészta, és hűtőben napokig is eláll. Fogyasztható akár melegen, akár hidegen. Maga a tészta egy kis konyhai gyakorlatot igényel azért. A tészta hozzávalóinak hidegnek kell lennie, és gyorsan kell az összeállításnál dolgozni. Gyakorlatilag, ha rászokunk, akkor egész évben fogyasztatjuk, az év minden szakában találunk hozzávalókat.

Hozzávalók a tésztához: 35 dkg liszt, 35 dkg Ráma margarin, 6-7 evőkanál hideg víz, egy kevéske só. A tészta elkészítése: A hozzávalókat, ha módunkban áll keverőgéppel összeállítani, akkor könnyebb a dolgunk. Ha nem, akkor minél gyorsabb mozdulatokkal keverjük össze a tésztát, annyi vizet tegyünk bele, amennyivel a tészta összeáll. A vizet apránként adjuk hozzá. Amikor készen vagyunk, akkor tekerjük fóliába, és tegyük a hűtőszekrénybe pihenni. A töltelék hozzávalói: 50 dkg brokkoli, 30 dkg főtt sonka, 1 db póréhagyma, 3-4 fej gomba, 2 szál sárgarépa. A brokkolit kevés vízben megfőzzük, majd lecsepegtetjük.

Brokkolis sonkás quiche készítése

Brokkolis sonkás quiche készítése

A gombát megtisztítjuk, hozzátesszük a felkarikázott póréhagymát, és kevés olajon megpároljuk őket. A főtt sonkát csíkokra vágjuk, és beletesszük azt is, majd a reszelt sárgarépát keverjük hozzá. Az egészet kicsit még átpirítjuk, a brokkolit is hozzáadjuk. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A tésztát kivesszük a hűtőből, és a kerek sütőforma nagyságára kinyújtjuk, és belesimítjuk a tálba. A tál peremére is jusson tészta. A tölteléket beleöntjük. A masszára 5 tojásból és 4 dl tejszínből készült keveréket öntünk, amit reszelt sajttal még meg is szórhatunk. Ekkor betoljuk a sütőbe, és pirulásig sütjük. Melegen és hidegen is fogyasztható.

  
Iktatva: Tészta Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2012