0

Brokkolis saláta zöldbabbal

Ez az ízletes saláta egy csodálatos és színes kombinációja a különböző zöldségeknek és ízeknek. Hozzávalók (6 személyre). 3 csésze brokkoli virág, 100g zöldbab, vágott,  4 szelet bacon, széle eltávolítandó,  majd  vékonyra szeletelve, (35g) forgácsolt mandula, 3/4 csészeíró, 2 evőkanál majonéz egész tojás, 1 kis gerezd fokhagyma, zúzott. Apróra vágott snidling 2 evőkanál,só és őrölt  bors . A brokkolis saláta elkészítése: Pároljuk meg a brokkolit fehéredésig  egy

nagy lábas forrásban lévő vízben, majd szűrjük  le egy lyukas kanállal, és  azonnal tegyük bele egy nagy tál  a jeges vízbe. Majd szűrjük le, csepegtessük jól ki és tegyük félre. Főzzük meg a babot is ugyanabban a serpenyőben, és szintén azonnal tegyük bele jeges vízbe. Szűrjük ezt is le, és egyelőre tegyük félre. Melegítsük fel egy tapadásmentes serpenyőt, közepes-magas hőmérsékleten és permetezzük be olaj spray-vel. A szalonnát süssük meg benne 3-4 percig, vagy amíg aranyszínű és ropogós lesz.

Brokkolis saláta zöldbabbal hozzávalók

Brokkolis saláta zöldbabbal hozzávalók

Ezután vegyük ki és töröljük ki a serpenyőt egy papírtörlővel. Tegyük vissza a tűzhelyre és pirítsuk meg a mandulát 1-2 percig, vagy amíg aranysárga lesz. Helyezzük az írót, a majonézt, a fokhagymát, a snidlinget, a sót, és a borsot egy tálba, és habverővel keverjük össze. Ezután tegyük bele a brokkolit, a babot, a szalonnát és a mandulát egy tálba, és mindent óvatosan keverjünk össze. Locsoljuk meg az öntettel, és tálaljuk. Könnyű, kár egymagában is fogyasztható saláta.

  
Iktatva: Saláta Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2013