0

Brokkolis rakott tészta

A brokkolis rakott tésztához célszerű vásárolni friss brokkolit. Persze, a fagyasztott brokkoliból is jó lehet, de a friss jobb ehhez a recepthez.  Elkészítése: A sütőt melegítsük elő 170 fokosra.  A brokkoli virágokat vágjuk össze, és tegyük bele egy szitába. Mossuk át a hajtásokat  is   a hideg víz alatt . A  brokkoli szárak héját húzzuk le egy  késsel. Ezután vágjuk darabokra. Tegyük  a szárakat egy edénybe  és töltsük  meg vízzel. Adjunk hozzá sót, és a vizet felforraljuk.

A szár darabokat körülbelül 10 percig kell főznünk. Majd rakjuk a főtt zöldségeket a brokkolival együtt most egy szűrőedénybe, és hagyjuk, hogy lecsöpögjenek. Főzzük meg a tésztát a szokásos módon. A szalonnát és a hagymát vágjuk apró kockákra. Süssük meg a szalonnát, a hagymát egy serpenyőben némi olaj hozzáadásával. Tegyük bele a brokkolit és a tésztát a sütőedénybe. Keverjük össze a tojásokat, a tejszínt, öntsük rá a brokkolira és a tésztára.

Készül a brokkolis rakott tészta

Készül a brokkolis rakott tészta

Szórjuk meg reszelt sajttal a végén, és toljuk a rakott brokkolis tésztát körülbelül 30 percre a sütőbe, közepes hőfokra. Aki nem akar lemondani a húsról, az tehet hozzá . Megsütünk  250 gramm darált húst sóval, borssal és belekeverjük  a brokkolival rakott tésztához. Arra is van lehetőségünk, hogy keverjük akár a pulykahússal is a rakott brokkolit. Köretként, ha hús nélkül esszük, akkor adhatunk akárcsak egy  baguettet. Könnyű, nyári gyors vacsora lehet.

  
Iktatva: Tészta Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2013