A brokkolis rakott tésztához célszerű vásárolni friss brokkolit. Persze, a fagyasztott brokkoliból is jó lehet, de a friss jobb ehhez a recepthez. Elkészítése: A sütőt melegítsük elő 170 fokosra. A brokkoli virágokat vágjuk össze, és tegyük bele egy szitába. Mossuk át a hajtásokat is a hideg víz alatt . A brokkoli szárak héját húzzuk le egy késsel. Ezután vágjuk darabokra. Tegyük a szárakat egy edénybe és töltsük meg vízzel. Adjunk hozzá sót, és a vizet felforraljuk.
A szár darabokat körülbelül 10 percig kell főznünk. Majd rakjuk a főtt zöldségeket a brokkolival együtt most egy szűrőedénybe, és hagyjuk, hogy lecsöpögjenek. Főzzük meg a tésztát a szokásos módon. A szalonnát és a hagymát vágjuk apró kockákra. Süssük meg a szalonnát, a hagymát egy serpenyőben némi olaj hozzáadásával. Tegyük bele a brokkolit és a tésztát a sütőedénybe. Keverjük össze a tojásokat, a tejszínt, öntsük rá a brokkolira és a tésztára.

Készül a brokkolis rakott tészta
Szórjuk meg reszelt sajttal a végén, és toljuk a rakott brokkolis tésztát körülbelül 30 percre a sütőbe, közepes hőfokra. Aki nem akar lemondani a húsról, az tehet hozzá . Megsütünk 250 gramm darált húst sóval, borssal és belekeverjük a brokkolival rakott tésztához. Arra is van lehetőségünk, hogy keverjük akár a pulykahússal is a rakott brokkolit. Köretként, ha hús nélkül esszük, akkor adhatunk akárcsak egy baguettet. Könnyű, nyári gyors vacsora lehet.