0

Brokkolis rakott krumpli

A rakott krumplinak ez a variációja is viszonylag azt lehet mondani, hogy friss. Megszoktuk talán a hagyományos főtt tojásos-kolbászos rakott krumplit, most egy kicsit megbolondítjuk brokkolival. Hozzávalók 4 személyre: 60-70 dkg burgonya, 50 dkg brokkoli, 3 tojás, 3 dl tejföl, 25 dkg sajt, 2-3 db chili paprika, 4 szál újhagyma, 3 gerezd fokhagyma, bors, bazsalikom, só, olaj.

Elkészítése: A burgonyát és a brokkolit mossuk meg, pucoljuk ,majd tegyük fel őket főni, a brokkolit párolni is lehet. A főzővízbe tegyünk sót, a brokkoli főzővizébe egy kevés szódabikarbónát is lehet. Hagyjuk kihűlni őket, majd szeleteljük fel a burgonyát fél cm vastagságúra, a brokkolit pedig apróbb darabokra. Egy laposabb tepsit kiolajozunk, majd egymás mellé fektetve az alját befedjük a krumpli szeletekkel. Kicsit megsózzuk, majd a brokkolival beterítjük a burgonyát. Az újhagymát feldaraboljuk, és szórunk belőle a brokkolik közé. A chili paprika következik, majd egy kis reszelt sajt és bazsalikom.

Brokkolis rakott krumpli készítés közben

Brokkolis rakott krumpli készítés közben

Az öntet elkészítése: a tojást beleütjük a tejfölbe, egy kis olajt öntünk hozzá, majd reszelt sajtot, és fűszerezzük borssal, sóval, és alaposan összekeverjük. Ebből öntünk az eddig összeállított ételre, majd folytatjuk a rétegezést az előző módon, amíg minden hozzávaló el nem fogy. A tetejére burgonya kerüljön, és az öntettel meglocsoljuk. Hagyhatunk egy kis reszelt sajtot a tetejére is. 180-190 fokon 40-45 perc alatt sül meg. Jó étvágyat hozzá.

  
Iktatva: Rakott brokkolik Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2012