0

Brokkolis-paprikás hús kínai módra

Ez a fajta étel a kínai éttermekben mindig megtalálható. Könnyű elkészíteni, aki szeretné otthon is kipróbálni a kínai íz világot, az is bátran kipróbálhatja. A húsfajta nincsen megnevezve a receptben, tetszés szerinti húsból készíthető, bár ha nincsen nagyon sok időnk, akkor a csirke hús lehet a legmegfelelőbb választás. Hozzávalók 2 személyre: 30-40 dkg csirkemell filé, 50 dkg brokkoli, 1 kaliforniai paprika, ami lehet piros vagy sárga (jól mutat majd a brokkoli mellett), 25-30 dkg kínai tészta. 3-4 gerezd fokhagyma, 4-5 evőkanál szójaszósz, 1 kávéskanál kurkuma, kevés gyömbér, só, bors, aki szereti, annak chili paprika a készétel tejére.

Elkészítése: A csirkemellet (akkor most maradjunk a csirkehúsnál), vékony, egyforma csíkokra vágjuk. Ízlés szerint befűszerezzük, és a szójaszószba beáztatjuk. Hagyjuk állni benne akár egy órán keresztül, hogy jól átjárják a fűszerek. A brokkolit megfőzzük sós vízben, vagy aki jobban szereti, az gőz fölött megpároljuk, majd hideg vízzel azonnal leöblítjük. A kaliforniai paprikát szintén vékony csíkokra felvágjuk.

Ebből lesz a brokkolis-paprikás hús kínai módra

Ebből lesz a brokkolis-paprikás hús kínai módra

Ha van wok edényünk, akkor forrósítsuk fel benne az olajt. A csirkemell csíkokat a forró olajban megpirítjuk, majd egy kevés víz hozzáadásával puhára pároljuk. Mikor megpuhult a hús, akkor hozzáadjuk a kaliforniai paprikát, és a brokkolit. Ekkor még egy kicsit pároljuk őket együtt, hogy az ízek összeérjenek. A kínai tésztát forró vízzel leöntjük, és lefedjük, 5-6 perc alatt megpuhul. Szűrés után összekeverjük a brokkolis csirkehússal. Ha igényli valaki a csípőset, akkor a tetejére tehet chili paprikát összevágva.

  
Iktatva: Kínai étel Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2012