0

Brokkolis palacsinta

Még ha a gyerekek nem is szeretik a brokkolit, de talán megeszik a brokkoliból készült palacsintát. Ezt akkor tálaljuk köretként, ha azt szeretnénk, hogy mint előétel szerepeljen az étkezéskor. Brokkoli és más keresztes virágú zöldségek, beleértve a karfiolt, a kelbimbót, a káposztát, és a karalábét gazdagok antioxidánsokban, melyek védelmet nyújtanak a rák ellen is, és a szívbetegség ellen is. Brokkolis palacsinta hozzávalói: 1 kg brokkoli, 1 közepes méretű durvára vágott hagyma, 1 nagy gerezd fokhagyma, hámozott és szeletelt, 2 dl növényi olaj, 25 dkg  teljes kiőrlésű lisztből tészta,1  teáskanál szárított kapor ,1 csipet só ,1 nagy tojás és 2 tojásfehérje ,2 dl zsírszegény tej .

Öntet:1 csésze zsírmentes sima joghurt, 1 evőkanál frissen facsart lime vagy citromlé , 1/2 kisebb hagyma vagy nagy mogyoróhagyma, apróra vágva ,1/2 kávéskanál Tabasco szósz. Brokkolis palacsinta elkészítése: Vágjuk le a brokkoli fejét, majd  daraboljuk  el a   nagyobb virágokat félbe, hogy többé-kevésbé azonos méretűek legyenek. Dobjuk el a szárat, vagy eltehetjük őket leveshez vagy zöldséges más ételekhez. Vegyünk 1/2 csésze vizet, amit forraljunk fel egy közepes serpenyőben, majd csökkentsük a hőmérsékletet, tegyük bele a brokkoli virágokat, fedjük le, és hagyjuk gőzölődni 3 percig. Ezután egy szűrőedényben csepegtessük le. Tegyük a párolt brokkolit, a hagymát, és a fokhagymát egy aprítógépbe és daraboljuk össze,

de ne legyen püré belőle, vagy kézzel is felvághatjuk. Majd a felaprított hozzávalókat helyezzük egy tálba, és keverjük hozzá az olajt, a lisztet, a kaprot, és a sót. Adjuk hozzá a tojást vagy tojásfehérjét, a tejet és alaposan keverjük össze egy fakanállal. Kenjük meg az alját egy nagy, tapadás gátló serpenyőnek 1/4 teáskanál vajjal és közepes lángon, kb 1 percig melegítsük fel. Tegyünk egy evőkanál tésztát a forró serpenyőbe többször, úgy, hogy helyezzük őket elég messze egymástól, hogy a palacsinták ne érjenek össze, és süssük át őket alacsony-közepes lángon kb 1 percig. Fordítsuk meg a palacsintát és a másik oldalukon is süssük 1 percig. Tegyük őket egy tálra, tartsuk melegen, amíg a többi is így elkészül.  Keverjük össze a hozzávalókat az öntethez, és 1 teáskanál kanállal tegyünk minden palacsintára, majd tetejét megszórjuk pirospaprikával.

  
Iktatva: Előételek brokkolival Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2013