0

Brokkolis pakora

A pakora Indiában nagyon népszerű étel, nálunk a rántott zöldségekhez lehet a legjobban hasonlítani. Fogyasztják önmagában is akár, de lehet köretként is tálalni. Pakisztánban is népszerű eledel. Hozzávalók: 15 dkg brokkoli, 18 dkg liszt, 2 szem burgonya, 2 kisebb fej vöröshagyma, 2 kiskanál garam masala, 1 kiskanál só, köménymag cayenne-i bors, 2,5 dl víz. Elkészítése:

A brokkolit a szokásos módon rózsákra szedjük, ennél a receptnél érdemes a rózsákat apróbb darabokban meghagyni, csinosabb is majd a készétel, meg hamarabb és jobban át is sül. A rózsákat ízesített vízben megfőzzük, elég neki ebben az esetben 3-4 perc is. Leszűrjük, és megszárítjuk. A burgonyát megmossuk, megpucoljuk, majd éles késsel 3-4 mm vastagságú szeletekre vágjuk, majd a szeleteket papírtörlőre tesszük, és megszárítjuk. A vöröshagymát megpucoljuk, és karikákra vágjuk fel. Elkészítjük a tésztát.

Ebből készül a brokkolis pakora

Ebből készül a brokkolis pakora

A liszthez hozzákeverjük a fűszereket, és vizet hozzákeverve sima tésztát keverünk belőle. Egy nagyobb serpenyőben olajt melegítünk, közben pedig odakészítjük kéz alá az előkészített zöldségeket és a tésztát. A brokkoli rózsákat egyenként beleforgatjuk a tésztába, hogy minden oldalán endesen befedje, és az olajban kisütjük őket, időnként megforgatva. Nem igényel hosszú sütési időt, 3-4 perc alatt készen is van. A hagyma és burgonya karikákkal szintén ugyanígy járunk el. Sütés után egy tálra halmozzuk az arany barnára sült zöldségeket. Köretként is, de mártással főételként is fogyasztható.

  
Iktatva: Előételek brokkolival Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2012