0

Brokkolis marhahús mogyoróval

Egy kínai receptet osztunk meg Önökkel ismét. Ebben az esetben marhahúst használunk fel. A hozzávalók 2-3 főre: 20 dkg spagetti tészta, 25 dkg marhahús, ami hátszínből a legjobb, 25 dkg brokkoli, 2-3 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál chili-szósz, 1 evőkanál szójaszósz, ami világos legyen, 2 evőkanál balzsamecet, 5 dkg mogyoró. Elkészítése: A brokkolit mossuk, majd a rózsáira szedjük szét.

Vizet teszünk fel forrni, amibe szódabikarbónát és sóst teszünk. A szódabikarbónától a brokkoli megőrzi szép, üde zöld színét. A brokkolit nem főzzük agyon, elég neki 4-5 perc is. A marhahúst vágjuk fel lehetőleg egyforma nagyságú csíkokra. A wok edényben forrósítsuk fel az olajt, és rázogatva, hogy egyformán süljenek meg a húsok, pirítsuk meg őket. Tegyünk rá sót. A mogyorót is pirítsuk, majd ha készen van, akkor daráljuk össze.

Brokkolis marhahús mogyoróval hozzávaló

Brokkolis marhahús mogyoróval hozzávaló

A vöröshagymát vágjuk kockákra, adjuk hozzá a reszelt fokhagymát, a chili-szószt, és balzsamecetet, majd kevés olajon pároljuk meg. A spagetti tésztát főzzük ki vízben, amibe tegyünk kevés étolajat és sóst. Majd a kifőtt tésztát szűrjük le. A hagymás szószos olajba keverjük bele a kifőtt spagettit, és ha jól összekevertük, akkor jöhet hozzá a marhahús is. Ezzel is alaposan keverjük össze. A brokkolit is adjuk ekkor már hozzá, és szedhetjük is tányérokra. A legvégén szórjuk meg a pirított darált mogyoróval.

  
Iktatva: Kínai étel Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2012