0

Brokkolis, gombás és diós lasagne

Hozzávalók: 500g brokkoli,250 g gomba, 400 g konzerv paradicsom, apróra vágva,  3 evőkanál olívaolaj,1 nagy (vagy 2 kicsi) vöröshagyma,1 gerezd fokhagyma, apróra vágott,125 g dió, finomra vágott,friss bazsalikom, 250 g  lasagne tészta, 175 g reszelt cheddar sajt, 25 g vaj vagy margarin növényi eredetű, 2 evőkanál teljes kiőrlésű liszt,1 teáskanál mustár por, 300 ml tej. Elkészítése: Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Vágjuk a brokkolit kis darabokra. A gombát pedig negyedekbe.  A hagymát vékonyan szeleteljük fel.

Melegítsük fel az olajt egy serpenyőben alacsony hőfokon. Hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát és főzzük puhára. Tegyük a brokkolit, gombát, paradicsomot az apróra vágott bazsalikommal a serpenyőbe, fedjük le és növeljük a hőt egy kicsit. Főzzük 15 percig, vagy amíg a brokkoli megpuhul. Vegyük le a serpenyőt a tűzről, és keverjük bele a diót. Sorban helyezzük egy tál aljára a lasagne lapokat. Takarjuk le körülbelül a brokkoli egyharmadával, majd egy kis sajtot tegyünk rá. Ismételjük meg kétszer a rétegezést, de az utolsó rétegnél hagyjuk ki a sajtot.

Brokkolis, gombás és diós lasagne hozzávalók

Brokkolis, gombás és diós lasagne hozzávalók

Készítsük el a mártást. Olvasszuk meg a vajat / margarint egy serpenyőben közepes lángon. Keverjük hozzá a lisztet, mustár port és tejet egyszerre. Forraljuk fel, keverjük közben folyamatosan. Főzzük még 2 percig, amíg sűrű mártás lesz belőle. Vegyük le a tűzről, keverjük bele a maradék sajt kétharmadát.. Öntsük a szószt rá a lasagnera, és szórjuk a többi sajtot a tetejére. Süssük a sütőben kb. 45 percig, vagy amíg a lasagne lapok megpuhulnak.

  
Iktatva: Tészta Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2012