0

Brokkolis – diós tészta

A brokkoli remekül párosítható a dióval. Különleges recept, javasoljuk, próbálják ki. A tészta kiválasztásánál jó lehet, ha valamilyen csavart, vagy üreges változatot veszünk, abban a brokkoli krém jobban meg tud tapadni. Hozzávalók: 15 dkg dió, 1 zsemle, 3 dl tejszín, bors, 50 dkg brokkoli, 2 gerezd fokhagyma, 15 dkg parmezán sajt, de lehet másmilyen is, 3 evőkanál citromlé, 5 evőkanál olívaolaj, egy csomag 50 dkg-os száraztészta. Elkészítése: Legelőször is a tésztának vizet forralunk és kifőzzük.

Tegyünk bele sót és egy kis olajt, ne tapadjon össze. A diót összevágjuk, de nem nagyon apró darabokra, és megpirítjuk, ekkor csak száraz a serpenyő, nem kell alá semmi, csak kevergessük. Majd kihűlés után ledaráljuk. A brokkolit megmossuk, és sós vízben megpároljuk, az apróra összevágott szárrésszel együtt. Hideg vízzel leöblítjük, és kicsit hagyjuk leszáradni. A zsemlét apró kockára daraboljuk, és a tejszínnel leöntjük, hagyjuk hogy kicsit beszívja.

Brokkolis - diós tészta készítése

Brokkolis - diós tészta készítése

A megdarált diót összekeverjük az olajjal, belereszeljük a fokhagymát, a lereszelt sajt nagyobbik részét, az áztatott zsemlét, amit kinyomkodunk, fűszerezzük sóval, oregánóval, borssal és pépesítjük. A kifőzött tésztára először ráöntjük a diós masszát, és összekeverjük, hogy mindenhol befedje. A brokkoli rózsákat elrendezzük a tésztán, óvatosan ezt is kicsit átforgathatjuk. A tésztát tálalás előtt a maradék parmezán sajttal megszórjuk, és fogyaszthatjuk is. Különleges, nagyon finom tészta. Érdemes megcsinálni, a dió különlegessé teszi.

  
Iktatva: Tészta Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2012