0

Brokkolis cannelloni

A cannelloni egy olasz tésztafajta. Magyarországon nem olyan régen terjedt csak el. Cső alakú tészta, körül-belül 10-11 cm a hossza, és kb. 1,5 cm az átmérője. Gyakorlatilag bármivel meg lehet tölteni, sósan és édesen is el lehet készíteni. Száraz tészta, kicsit lehet a töltés előtt előfőzni is, de nem feltétlenül szükséges. Amennyiben olyan mártás, vagy szósz kerül rá, ami teljesen szinte ellepi, a sütőben puhára tud megfőni. Érdemes Barillo olasz terméket vásárolni.

Ha nem jut hozzá, és mindenképpen szeretné elkészíteni, akkor meg lehet próbálni a lasagne tésztával helyettesíteni. Ekkor kicsit megfőzzük a lasagne lapokat, óvatosan feltekerjük, és így töltjük meg. Hozzávalók a brokkolis cannellonihoz: 50 dkg brokkoli, 1 csomag cannelloni tészta, 2 zacskó mozzarella sajt, 1-2 gerezd fokhagyma, 2 dl tejszín, 500 g paradicsompüré, 25 dkg reszelni való sajt. Fűszerek: oregáno, bors, só, bazsalikom.

Canneloni tészta , amit brokkolival töltünk

Canneloni tészta , amit brokkolival töltünk

Elkészítése: A brokkolit megmossuk, majd rózsáira szedjük. Sós vízben megfőzzük, de nem főzzük sokáig, hogy a vitamintartalma maradjon meg. Összekeverjük az összezúzott fokhagymával, az összevágott mozzarellával , hozzáadjuk a tejszínt, és összeturmixoljuk. Ízesítjük fűszerekkel, ízlés szerint. Az így kapott brokkoli krémmel óvatosan megtöltjük a cannelloni rudakat. Kivajazott sütőedényben egymás mellé lefektetjük a megtöltött tészta rudakat. A paradicsompürét megfűszerezzük, és ráöntjük a tetejére. Előmelegített sütőbe tesszük, és 10 percig sütjük 180 fokon. A sütés befejezése előtt reszelt sajttal megszórjuk, és pirulásig sütjük.

  
Iktatva: Tészta Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2012