0

Brokkolis burgonyakrém leves babáknak

A baba étrendjébe a brokkoli viszonylag hamar beiktatható. Érdemes is ezt tenni, hiszen a brokkoli olyan védettséget adhat a babánknak már kicsi babakorától kezdve, hogy azt nem szabad kihagyni egyetlen anyukának sem. A brokkolis burgonyakrém levest már a baba 6 hónapos korában elkezdhetjük fokozatosan adagolni. Nagyon sok vitamint tartalmaz,  és a baba immunrendszerét nagymértékben erősíthetjük.

A brokkolis burgonya krémleves hozzávalóihoz ha tehetjük, akkor elsősorban friss brokkolit vegyünk mindig. Ha szeretnénk lefagyasztani a levesből, akkor vehetünk egy 40-50 dkg brokkolit, de a baba számára a friss brokkoli leves sokkal több tápértéket tartalmaz. A felnőtteknek készült brokkoli krémleves burgonyával hasonlít alapvetően a babáknak készült változathoz. Azonban a babáknak készült változatban a püréhez anyatejet adunk a főzővíz helyett, ha tehetjük.

Ebből készül a brokkolis burgonyakrém leves babáknak

Ebből készül a brokkolis burgonyakrém leves babáknak

Tehát a hozzávalók az azonnali fogyasztáshoz: 5-6 db brokkoli rózsa, egy darab kisebb burgonya, 1 dl anyatej, só, pici cukor. Elkészítése: a brokkoli rózsákat nagyon kevés, kissé sós vízben megfőzzük. A burgonyát apró kockára összevágjuk, és a brokkoli rózsákhoz adjuk, gyakorlatilag főzhetjük egyben is a kettőt. A burgonyát ebben az esetben igyekezzünk nagyon apróra összevágni, így hamarabb megfő. Ha eléggé megpuhultak, akkor kézi mixerrel össze turmixszoljuk, és ekkor tesszük bele, ha van rá módunk az anyatejet. Pici cukrot is tehetünk bele, a babák szeretik. Kiváló tápanyag forrás.

  
Iktatva: Babaételek brokkolival Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2012