0

Brokkolis babos sajtleves

Fogjunk egy kis babot, egy kis zöldséget és máris elkészül ez a finom, egyszerű leves. Lehet a levest pépesíteni is vagy egyszerűen hagyjuk úgy, ahogy van. Bőséges a személyes variáció. Használhatunk fehér babot, de használhatunk bármilyen más fajtát, ahogy tetszik. Használhatunk konzerv babot is. Brokkolis  babos sajtleves hozzávalók. 1 liter alacsony nátrium tartalmú csirke húsleves vagy zöldség leves, 1 csésze víz,1 kg brokkoli rózsa, hagyva a díszítésre is, a többit és apróra vágjuk (kb. 6 csésze).

25 dkg, azaz mintegy 2 csésze házi bab,1/4 teáskanál só1/4 teáskanál őrölt bors,1 csésze felaprított cheddar sajt. Brokkolis babos sajtleves elkészítése. A húslevest és a vizet forraljuk fel egy nagy serpenyőben, vagy lábasban magas hőmérsékleten. Tegyük bele a megmosott és felaprított brokkolit, fedjük le és főzzük puhára, körülbelül 8 perc alatt.Ezután keverjük hozzá a babot, a sót és a borsot is adjuk hozzá. Főzzük, amíg a bab is kellőképpen puha nem lesz.

Ha krémesen szeretnénk tálalni, akkor, a keveréket tegyük bele egy turmixgépbe, adjuk hozzá a 1/2 csésze sajtot és pépesítsük. Majd öntsük a tálalótálba, és ekkor tegyük a levesbe maradék sajtot. Ha nem pépesítve szeretnénk fogyasztani, akkor kapcsoljuk ki a tűzhelyet, és keverjük addig a levest, amíg a sajt megolvad benne.Tálaljuk melegen.Előkészületi idő: 20 perc Főzési idő: 20 perc; Elkészülési idő: 45 perc. Adagok száma: 6. A babos levesben a megolvadt sajt nagyon finom ízt ad a levesnek.

  
Iktatva: Leves Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2013