0

Brokkolifrittata

A recept leírása előtt egy pár szót, szeretnék a fritattatáról írni. A frittata Olaszországban nagyon kedvelt étel, onnan vettük át mi magyarok is. Hasonlítani az állagát, jellegét talán az omletthez lehet.  Azonban a frittata sütését a sütőben végzik a háziasszonyok az omlettel ellentétben. Lassabban készül el így, mint az omlett, de nem lehet elrontani, és nagyon sokféleképpen tudjuk tálalni.

Tehetünk rá sajtot, sonkát, zöldségeket. Szeletelhető, de fel is lehet tekerni, ha megtöltjük valamivel. A brokkolifrittata hozzávalói: 25-30 dkg brokkoli, 5 szál újhagyma, 3 gerezd fokhagyma, 6 tojás, 3 evőkanál szójaszósz, petrezselyem, 3 evőkanál olaj.Elkészítése: a brokkolit megmossuk, és darabokra szedjük. A szárát is felhasználhatjuk, ha nem fás, apró darabokra vágjuk össze. Sós vízben főzzük meg, de maradjon kicsit ropogós.Szűrjük le, majd csepegtessük egy kicsit ki.

 A Brokkolifrittata alapja

A Brokkolifrittata alapja

A tojásokat verjük fel egy tálban, adjuk hozzá a szójaszószt, petrezselymet, fűszerezzük ízlés szerint.A zöldhagymát pároljuk meg az olajon, tegyük hozzá a fokhagymát is. Ha ez készen van, akkor ebbe keverjük a párolt brokkolit. A felvert tojásokat öntsük rá, és kezdjük el sütni nem túl nagy lángon. Addig süssük, míg enyhén barna színt nem kap a frittata alja, fakanállal kicsit megemelve a szélén, figyeljük. Ha jó az alja, akkor tesszük a sütőbe, és addig sütjük, míg a teteje szépen meg nem barnul.

  
Iktatva: Előételek brokkolival Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2012