Hírek termesztés és Brokkoli témában

Őszi  brokkoli II.

Őszi brokkoli II.

A brokkoli kiültetése előtt dolgozzunk bele a talajba 2-4 cm mélyen gazdag komposztot vagy egy vékony réteg jól érlelt trágyát. A nyúl trágya egy személyes kedvenc, bár bármilyen trágya vagy komposzt beásása segíthet termelni nagy és ízletes fejeket termesszünk. Miután a növény betakarította a központi fejet, akkor ösztönözhetjük a további… Tovább: Őszi brokkoli II.»

Tippek a brokkolihoz termesztéséhez

Tippek a brokkolihoz termesztéséhez

Ahogy az embereknek  szüksége van szerető gondoskodásra – így hát brokkoli növények is. Meg kell adnunk neki mindent, amire ennek a zöldségnek szüksége  van ahhoz, hogy az számunkra garantáltan bőséges termést hozzon . A brokkoli inkább a hűvös időjárásban hozza a jobb terméseket.  Ha tehetjük, akkor egy olyan területet válasszunk… Tovább: Tippek a brokkolihoz termesztéséhez»

A brokkoli termesztése

A brokkoli termesztése

A brokkoli nagyszerű élettani hatásait felismerve, egyre többen termesztenek a konyhakertjükben brokkolit. A brokkoli termesztése végül is nem igényel nagyon nagy szakértelmet. A brokkoli külsőleg a karfiolhoz hasonlít. Fejes rózsája van, ami lazán tömött, a színe pedig csodálatos zöld. Miután mediterrán országból származik, szereti a meleg, napos helyet. Öntözni kell,… Tovább: A brokkoli termesztése»

A brokkoli fajtái

A brokkoli fajtái

A brokkoli egy káposztafajta.  A keresztes virágúak családjába tartozik. Spárgakelnek is hívják. Több szempont alapján különíthetjük el a fajtáit. Az első csoportot a szár magassága szerint osztályozhatjuk.  Vagyis léteznek magas szárú brokkolik, közepes szárú brokkolik, és alacsony szárú brokkolik. Csoportosíthatjuk a tenyészidő alapján is, vagyis akkor vannak rövid tenyészidejű fajták…. Tovább: A brokkoli fajtái»

Brokkoli 2013