Hírek rakott brokkoli és Brokkoli témában

Rakott brokkoli rizzsel

Rakott brokkoli rizzsel

Hozzávalók:1 csésze rizs 1 evőkanál olívaolaj, 1 kisebb hagyma, apróra kockázva, 2 gerezd fokhagyma, aprítva, 1 teáskanál tengeri só, elosztva, 2 csésze apróra vágott brokkoli virág, 1 csésze  szósz, amilyet szeretnénk, 2 evőkanál friss petrezselyem, finomra aprítva, 1/4 csésze kesudió parmezánnal vagy házi zsemlemorzsa. Rakott brokkoli rizzsel elkészítése: Helyezzük bele… Tovább: Rakott brokkoli rizzsel»

Rakott brokkoli ropogós baconcsíkkal

Rakott brokkoli ropogós baconcsíkkal

A rakott brokkolik között ez egy nagyon mutatós, és könnyen, gyorsan elkészíthető ,akár egy könnyed vacsorának is megfelelhet. Munka után hazaérkezve pillanatok alatt összedobhatjuk, és biztos, hogy az egész családnak ízleni fog. A hozzávalók 2-3 fő részére: 80 dkg brokkoli, 6-7 db tojás, 25 dkg szeletelt bacon szalonna, egy nagydoboz… Tovább: Rakott brokkoli ropogós baconcsíkkal»

Rakott brokkoli ricottával

Rakott brokkoli ricottával

Először is szeretném bemutatni a ricottát. Mi is az a ricotta tulajdonképpen? A ricotta Olaszországból ered, ott nagyon népszerű sajtféleség. Tehéntejből készül általában, de juhtejből is készítenek ricottát. Íze igazából semleges, elég lágy, hófehér a színe. Mivel semleges az íze, ezért akár édes, akár sós ételekhez is felhasználhatjuk. Kalóriaszegény, így… Tovább: Rakott brokkoli ricottával»

Bulgurral rakott brokkoli

Bulgurral rakott brokkoli

Először is szeretnék írni egy pár szót a bulgurról. Mert mi is az a bulgur? A bulgur tulajdonképpen egy köretfajta, a rizst remekül lehet vele helyettesíteni például. Búza töretnek is hívják. Végül is tört búza. Elő van főzve, és meg van szárítva. Többféle méretben kapható, van őrölt változata, de van… Tovább: Bulgurral rakott brokkoli»

Juhtúrós rakott brokkoli

Juhtúrós rakott brokkoli

Érdekes párosítás a brokkoli meg a juhtúró. Kicsit talán szokatlan, de remek íz kombináció alakul ki az étel elkészítésének a végére. A juhtúró egy nagyon érdekes túró, ugyanis íze folytonosan változik. Más az íze például  a májusban készült juhtúrónak. A titok abban van, hogy tavasszal a legelőn a növényzet friss… Tovább: Juhtúrós rakott brokkoli»

Brokkoli 2014