Hírek brokkoli és Brokkoli témában

Ki vagy te, brokkoli? III.

Ki vagy te, brokkoli? III.

És ez még nem minden. A brokkoli egy másik rákellenes összetevője az indol-3-karbinol. 2003-ban a magazin összegezte az eredményeket és megállapították, hogy az indol-3-karbinol sikeresen veszi fel a harcot a rákos sejtek ellen, közvetlenül hat, és serkenti az immunrendszert a rák elleni küzdelemben. De ez még nem minden. A harmadik… Tovább: Ki vagy te, brokkoli? III.»

Ki vagy te, brokkoli? II.

Ki vagy te, brokkoli? II.

De ugyanez a szivacs nyeli el a cukrot, hogy megakadályozza a meredeken emelkedő vércukorszintet. A mókus brokkoli tartalmazza az esszenciális aminosavakat, különösen a triptofánt, amelyből a szervezet szintetizálja a “fehérje a boldogság” – ot. Megakadályozza  a rák kialakulását, így   a brokkoli kiérdemelte a “Super Star” címet.  A hasznos növényekből egy… Tovább: Ki vagy te, brokkoli? II.»

Ki vagy te, brokkoli? I.

Ki vagy te, brokkoli? I.

A káposzták királynője – a brokkoli. Csak az Isten küldhette ezt a káposztát, mert minden embernek szüksége van erre a növényre az egészségéhez. Én most megmondjuk, mi a csoda ez a növény, és döntsék el magukban, hogy elhanyagolható-e vagy sem ez a brokkoli.Már az első században, Idősebb Plinius részletes leírást… Tovább: Ki vagy te, brokkoli? I.»

Hogyan kerüljük el hogy ne legyen keserű a  brokkoli?

Hogyan kerüljük el hogy ne legyen keserű a brokkoli?

Kerüljük a kemény és gumiszerű brokkoli vásárlását, így biztosíthatjuk a legjobb ízt.A friss brokkolinak van egy enyhe íze, amely kiegészíti a különböző főtt és nyers ételeket. Keserűség akkor jelentkezik, ha a brokkoli fej túlérik, vagy ha rosszul főztük meg. A brokkoli helyes tárolása és előkészítése is megakadályozza, hogy a brokkoli… Tovább: Hogyan kerüljük el hogy ne legyen keserű a brokkoli?»

Cérnametélt brokkolival  és pesto

Cérnametélt brokkolival és pesto

A cérnametélt brokkolival és pesto szósszal jobb hangulatjavító, mint egy tábla csokoládé! Az olasz ételnek van egy másik oka is, hogy miért rabul ejtő, az első falaton kívül. Önnek csak 20 perc kell, hogy elkészítse ezt az ételt. Hozzávalók: 3 evőkanál fenyőmag, 2 dl olívaolaj, 40 dkg brokkoli virág, 1… Tovább: Cérnametélt brokkolival és pesto»

Brokkoli szárból készült savanyúság

Brokkoli szárból készült savanyúság

Íme, a brokkoli szárból készült savanyúság receptje. Ehhez szükségünk van legalább 4 brokkoli szárra, egy evőkanál világos színű mézre, 1/2 csészeforró vízre, és 1/3 csésze fűszeres rizs ecetre. A savanyúság elkészítése: Vágjuk le és húzzuk le a héjakat a szárakról, majd vágjuk kisebb darabokra. Valahol azt olvastam, hogy a brokkoli… Tovább: Brokkoli szárból készült savanyúság»

Brokkoli saláta mandulával

Brokkoli saláta mandulával

A brokkoli saláta lehet unalmas, de  ha  keverünk  hozzá egy csípős  sajtovinaigrette mártást, diót  és friss sajtot, akkor  ez az étel  extra lehet. 4 személyre hozzávalók: 12 dkg brokkoli virág,  6 mini paprika, karikára szeletelt,  1/3 csésze apróra vágott mogyoróhagyma,1 gerezd fokhagyma, aprítva, 1/4 teáskanál pirospaprika,  1/2 csésze kockára vágott… Tovább: Brokkoli saláta mandulával»

Brokkoli kicsit tudományosan

Brokkoli kicsit tudományosan

Szükségünk lesz: vízre, friss brokkolira, szódabikarbónára, 1 órára vagy stopperre. Töltsünk meg egy fazekat vízzel és helyezzük a tűzhelyre. Vágjuk két vagy három kis darabba a brokkolit, majd öblítsük le. Várjunk, amíg a víz forrni kezd, majd tegyük bele a brokkolit, és indítsuk el a stopperórát. Nézzük meg a brokkolit… Tovább: Brokkoli kicsit tudományosan»

Brokkoli és tempeh

Brokkoli és tempeh

A tempeh egy növényi fehérje, az alapanyaga az pedig szójabab.  Egy erjesztési eljárás útján készül. Bioboltokban  és nagyobb áruházakban vehetjük meg. Kisebb kiszerelésben kapható, enyhén erjedt illata van. Ha tetszik a recept, megpróbálhatjuk a brokkoli  helyett spenóttal  vagy más zöldségekkel is.Brokkoli és tempeh hozzávalói. 1 brokkoli, apróra vágva a virág… Tovább: Brokkoli és tempeh»

Brokkoli és karfiol savanyúság

Brokkoli és karfiol savanyúság

Az ecetes brokkoli és a karfiol  egy új felhasználását mutatja meg  régi kedvencünknek. Ha Ön és családja belefáradtak a párolt brokkoli és karfiol rendszeres evésébe, és kipróbáltak rengeteg alternatív főzési módszert is, akkor itt az ideje, hogy próbálkozzanak  meg ezzel a savanyúsággal.  A brokkolit és a karfiolt átjárja egy kellemesen… Tovább: Brokkoli és karfiol savanyúság»

Oldal 1 / 1112345...10...Utolsó »
Brokkoli 2013