0

Brokkoli vinaigrette mártásban

Hozzávalók: 1 nagy tojás, 70-80 dkg brokkoli, összevágva  2 cm hosszúságra a  virágokat,  a szárakat  hámozzuk meg   és vágjuk szeletekre keresztben , 1 1/2 evőkanál  Sherry ecet,  2 teáskanál dijoni mustár, 1/2 teáskanál só, 1/4 teáskanál fekete bors,  1 gerezd fokhagyma, zúzott,  1/2 csésze olívaolaj,  3 szelet rozs vagy  fehér kenyér, héját vágjuk le és a kenyérbelet  kockára vágjuk össze. Elkészítése: Tegyük a tojást egy hideg vízzel teli nagy fazékba, forraljuk, részben fedjük le, de nem egészen.

Csökkentsük a hőt alacsonyra, és 30 másodpercig forraljuk. Vegyük le a tűzről, és hagyjuk állni, fedő alatt 15 percig.  Majd tegyük át a tojást egy lyukas kanállal egy tál jeges és hideg vízbe és hagyjuk állni benne 5 percig. Míg a tojás fő, gőzöljük meg a brokkolit egy gőzölő edényben forró víz felett, letakarva 2-4 percig, majd öntsük át egy nagy tálba. Habverővel keverjük össze az ecetet, a mustárt, a sót, a borsot egy kis tálban.A fokhagymát olajon egy nagy serpenyőben közepes lángon pirítsuk meg,

amíg aranyszínű nem lesz, körülbelül 1-2 percig, majd vegyük ki a fokhagymát, az olajt hagyjuk a serpenyőben. Tegyük bele a kenyeret az olajba, és pirítsuk meg arany barnára. Szedjük ki egy lyukas kanállal egy papírtörlőre, hogy lefolyjon róla a felesleges olaj. Hámozzuk meg a tojást és egy közepes szita segítségével reszeljük le, majd adjuk hozzá a brokkolit. Adjuk hozzá a 3 evőkanál forró olaj és az ecet keverékét, keverjük simára, majd hozzáadjuk a brokkolit és mindent együtt keverjünk össze. Ezek után tálalhatjuk.

  
Iktatva: Előételek brokkolival Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2013