Hozzávalók: 1 nagy tojás, 70-80 dkg brokkoli, összevágva 2 cm hosszúságra a virágokat, a szárakat hámozzuk meg és vágjuk szeletekre keresztben , 1 1/2 evőkanál Sherry ecet, 2 teáskanál dijoni mustár, 1/2 teáskanál só, 1/4 teáskanál fekete bors, 1 gerezd fokhagyma, zúzott, 1/2 csésze olívaolaj, 3 szelet rozs vagy fehér kenyér, héját vágjuk le és a kenyérbelet kockára vágjuk össze. Elkészítése: Tegyük a tojást egy hideg vízzel teli nagy fazékba, forraljuk, részben fedjük le, de nem egészen.
Csökkentsük a hőt alacsonyra, és 30 másodpercig forraljuk. Vegyük le a tűzről, és hagyjuk állni, fedő alatt 15 percig. Majd tegyük át a tojást egy lyukas kanállal egy tál jeges és hideg vízbe és hagyjuk állni benne 5 percig. Míg a tojás fő, gőzöljük meg a brokkolit egy gőzölő edényben forró víz felett, letakarva 2-4 percig, majd öntsük át egy nagy tálba. Habverővel keverjük össze az ecetet, a mustárt, a sót, a borsot egy kis tálban.A fokhagymát olajon egy nagy serpenyőben közepes lángon pirítsuk meg,
amíg aranyszínű nem lesz, körülbelül 1-2 percig, majd vegyük ki a fokhagymát, az olajt hagyjuk a serpenyőben. Tegyük bele a kenyeret az olajba, és pirítsuk meg arany barnára. Szedjük ki egy lyukas kanállal egy papírtörlőre, hogy lefolyjon róla a felesleges olaj. Hámozzuk meg a tojást és egy közepes szita segítségével reszeljük le, majd adjuk hozzá a brokkolit. Adjuk hozzá a 3 evőkanál forró olaj és az ecet keverékét, keverjük simára, majd hozzáadjuk a brokkolit és mindent együtt keverjünk össze. Ezek után tálalhatjuk.