0

Brokkoli termesztése az erkélyen

A brokkoli termesztésével megpróbálkozhatunk akár egy erkélyen is. Első hallásra lehet, hogy ez így meglepő, de igenis lehetséges. Először is ki kell választani egy edényt, amibe elültetjük a magokat. Az edény legyen 12 cm széles és 12 cm mély legalább.  Az első dolgunk az legyen, hogy az edény aljára csináljunk egy vízelvezető lyukat, hogy a felesleges víz el tudjon távozni. Töltsünk az edénybe termőföld keveréket. Csináljunk egy 1, 5 cm mély gödröt a közepébe, és tegyük bele 1-2 brokkoli magot.

Locsoljuk meg, majd takarjuk be a földdel. Az edényt olyan helyre tegyük, ahol nem éri közvetlen napfény. A talaj a cserépben hajlamos gyorsan kiszáradni, ezért ne felejtsünk el a rendszeres öntözésről. Amikor a brokkoli növény magassága eléri a 7-8 cm-t, akkor a cserepünket kivihetjük a szabadba, az erkélyre. Ügyeljünk arra, hogy a növény a reggeli napfényből kapjon minden nap két héten keresztül. Miután a brokkoli egyre nagyobb és nagyobb lesz, így folyamatosan ültessük át, ha kell nagyobb edénybe. Figyeljünk arra, hogy a brokkoli gyökere ne sérüljön meg az átültetéseknél.

Brokkoli termesztése az erkélyen

Brokkoli termesztése az erkélyen

A brokkoli ilyen módon való termesztése biztonságosabb a szabadföldi termesztésnél.Kevesebb kártevő támadja meg, de nem jelenti persze azt sem, hogy így immúnis lenne. Ha valamilyen kártevőt észlelünk, akkor szabaduljunk meg azonnal tőlük.  A brokkoli talaját lehetőleg mindig tartsuk nedvesen. Ha egy hosszabb edénybe több brokkolit ültetünk egymás mellé, akkor a brokkolik közötti távolság 25 cm legyen. Amikor a brokkoli fejek elérik a megfelelő nagyságot, akkor itt az ideje a szüretnek. A brokkoli nemcsak a teraszunkat díszíti, de egészségesebbé teszi életünket.

  
Iktatva: Termesztése Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2012