0

Brokkoli szezámmaggal

Hozzávalók: 1 kg brokkoli, 1 db lime, 3-4 evőkanál szezámmag, 1 kiskanál chili paprika, 1 kiskanál jeera mag, 2 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál olívaolaj. Brokkoli szezámmaggal elkészítése: Vágjuk össze a brokkolit falatnyi darabokra.  Vékony szeletekre vágjuk össze a fokhagymát. Nyomjuk ki a 1/2 lime levét. Először is, a brokkolit gőzöljük meg úgy, hogy ne legyen nagyon puha, őrizze meg kemény húsát. A gőzölési folyamat körülbelül 5-8 percig tartson csak. Ezután egy serpenyőben melegítsük fel az olívaolajt. Amikor az olaj felmelegedett, akkor tegyük bele a szezámmagot, a  jeera magot és a szeletelt fokhagymát.

Süssük néhány másodpercig, amíg a magok pattogni nem kezdenek és a fokhagyma meg nem barnul. Tegyük ekkor hozzá a párolt brokkolit, és keverjük össze. Pároljuk a tűzhelyen, hogy minden jól keveredjen össze. Vegyük le a tűzhelyről körülbelül 3 perc után. Szórjuk meg a lime levével és tegyük rá a chili paprikát is. Sózzuk ízlés szerint. A brokkolit szezámmaggal készre sütjük és lehet is tálalni.Íz fokozó tippek ehhez a recepthez:

Brokkoli szezámmaggal

Brokkoli szezámmaggal

Győződjünk meg róla, hogy nem főztük túl a zöldséget. Meg kell rendesen főzni, de meg kell őriznie a feszességét. A párolás a legjobb megoldás, mert a vízben a brokkoli hamarabb elveszíti a rák-védő fitokemikáliákat. Próbáljuk úgy csinálni, hogy megőrizze az élénkzöld színét. Ha a háziasszony nem nagyon ügyel erre, akkor a brokkoli világoszöld színű lesz, és nem úgy néz ki, hogy nagyon étvágygerjesztő lenne. Kövessük a pontos receptet. Soha ne dobjuk ki a  brokkoli szárát, ami majdnem a legfinomabb része. Kellemes főzést!

  
Iktatva: Köret Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2013