0

Brokkoli szárból készült savanyúság

Íme, a brokkoli szárból készült savanyúság receptje. Ehhez szükségünk van legalább 4 brokkoli szárra, egy evőkanál világos színű mézre, 1/2 csészeforró vízre, és 1/3 csésze fűszeres rizs ecetre. A savanyúság elkészítése: Vágjuk le és húzzuk le a héjakat a szárakról, majd vágjuk kisebb darabokra. Valahol azt olvastam, hogy a brokkoli szárakat gyufaszál nagyságú darabokra vágjuk fel, de azt gondoltam, hogy azok túl kicsik lennének.

Azt szerettem volna, ha a savanyúság, kicsit hasonló méretű legyen, mint a kisebb kovászos uborka. Miután felvágtuk a brokkoli szárakat a megfelelő darabokra, tegyük forrásban lévő vízbe őket, majd alacsonyabb hőfokon pároljuk 1-2 percig. Ez kicsit megpuhítja a brokkoli szárakat. Öblítsük le a brokkoli szárakat hideg vízben. Majd tegyük bele sós vízbe, hogy teljesen lehűljenek. Tegyük az egy evőkanál mézet egy nagy tálba, és adjuk hozzá a forró vizet.

Brokkoli szárból készült savanyúság

Brokkoli szárból készült savanyúság

Oldjuk fel a mézet a vízben keveréssel, majd adjuk hozzá a rizsecetet. Keverjük bele a brokkoli szárakat és hagyjuk, hadd hűljön szobahőmérsékleten 20 percen át, mielőtt üvegekbe rakjuk. A brokkoli szárból készült savanyúság gyakorlatilag készen is van. Adhatunk hozzá néhány gerezd fokhagymát és pirospaprikát is az utolsó pillanatban, de ez már egyéni ízlés kérdése. Néhány nap érés után  készen van a savanyúság és fogyasztható lesz,  felbontás után azonban a hűtőben kell tárolni.

  
Iktatva: Felhasználása, konyhai praktikák Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2013