0

Brokkoli sertésvesével

A vese nem nagyon tartozik a kedvelt ételek közé általában. Azonban kellően elkészítve finom vacsora lehet belőle, most brokkolival kombináljuk. Hozzávalók: 4-5 db sertésvese, 2 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 45 dkg sertéscomb, 1 dl étolaj, 60 dkg burgonya, 60 dkg brokkoli, 1 kisebb karalábé, kevéske vaj, 1, 5 dl fehérbor, lehetőleg száraz legyen, ételízesítő vagy húsleveskocka, bors, só. Elkészítése: A veséket először is megtisztítjuk a mirigyektől, alaposan megmossuk, kettévágjuk, majd egy tálba tesszük, amibe vizet és ecetet teszünk.

A víz lepje el a veséket, ebben áztatjuk 1-2 órán keresztül. A sertéscombot szintén megmossuk, majd kockákra vágjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és olajon megpároljuk őket. A vesét leöblítjük, és tetszés szerint vagy csíkokra, vagy azt is kockákra vágjuk össze. A megpárolt hagymához a felkockázott combot és a vesét hozzáadjuk, majd pár percig pirítjuk nagy lángon. A karalábét, a burgonyát megpucoljuk, majd lehetőleg egyformára összeaprítjuk őket.

Csináljuk ebből a brokkolis sertésvesét

Csináljuk ebből a brokkolis sertésvesét

A brokkolit is szétszedjük rózsákra.  Egy sütőtálat kikenünk vajjal, és az aljára tesszük a zöldségek felét a következő sorrendben: burgonya, brokkoli, majd a karalábé. Borsot és sót teszünk rá, majd a húsos-vesés keveréket rásimítjuk. Ezután rátesszük a megmaradt zöldségeket. Megint fűszerezzük, majd ráöntjük a fehérbort és a húsleves kockából készített levet, és sütőben megsütjük. 170-180 fokon 1 órán keresztül sütjük.
Azonnal tálaljuk.

  
Iktatva: Rakott brokkolik Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2012