Fő összetevők a brokkoli és a sárgarépa. Nem vagyunk nagy rajongói általában a mikrohullámú készülékben elkészített párolásnak , de ebben az esetben így megőrizzük a zöldségek “mély színét és a tápanyagokat , és felgyorsítjuk a főzést . A méz és édes sherry mérsékelheti a keserű ízét a brokkoli köretnek, és gyors, friss, szép marad. Gyors és egyszerű saláta. A recept 4 személyre készült. Brokkoli saláta sárgarépával hozzávalói.1 kg brokkoli, 1 kg meglehetősen vékony, közepes sárgarépa. 1 evőkanál édes sherry vagy édes vermut,
1 evőkanál almaecet vagy balzsamecet, 1 1/2 evőkanál méz, 1/2 teáskanál só, 1/4 teáskanál őrölt erős paprika, 2 evőkanál földimogyoró-vagy kukoricaolaj, 1 evőkanál ázsiai (sötét) szezámolaj. Brokkoli saláta sárgarépával elkészítése. Vágjunk le egy szeletet a brokkoli szárából, így megállapíthatjuk a szár állapotát. Ha nem túl kemény, akkor felhasználhatjuk. Mossuk meg a növényt több vízben. Szárítás nélkül tegyük bele egy műanyag edénybe, fedjük le és főzzük 2 percig. A párolás után hagyjuk kihűlni.Hámozzuk meg a sárgarépát.

Ebből készül a brokkoli saláta sárgarépával
Helyezzük egy mikrohullámú sütőben is használható edénybe. Fedjük le és főzzük egészen addig, amíg elveszti a nyersességét, de nem főtt agyon. Ha készen van, akkor hagyjuk kihűlni. Egy kis edénybe, keverjük össze a sherryt , az ecetet, a mézet , a sót és borsot . Adjuk hozzá mogyoró vagy a szezám olajt. Állítsuk egy vonalba a brokkoli szárakat a vágódeszkán. Vágjuk le a csúcsokat. A megmaradt részeket egy papírtörlő segítségével szárítsuk meg. Most vágjuk nagyon vékony darabokra, és tegyük bele egy nagyobb tálba. Vágjuk fel a sárgarépát is ugyanígy és tegyük hozzá a brokkolihoz. Locsoljuk meg az öntettel. Keverjük össze és akár tálalhatjuk is.