0

Brokkoli saláta pácolva

A pácolt brokkoli saláta egy különlegesség. Nem szokványos recept, első hallásra is kicsit furcsának tűnhet. Azonban nagyon ízletes, és könnyű elkészíteni. Ha elkészítettük a pácot, akkor gyakorlatilag már készen is vagyunk, csak hagyni kell összeérni az ízeket. Hozzávalók: 2 tojás, 2-3 dl olaj, 2 kávéskanál mustár, 2 evőkanál citromlé, ízlés szerint cukor, 60 dkg brokkoli, bors, só, ízlés szerint tehetünk bele csombort is.

Elkészítése: A brokkolit alaposan megmossuk, majd a rózsákat elvágjuk a törzséről, és ízlés szerinti darabokra szedjük.Inkább kisebb rózsákat hagyjunk, jobban mutatnak a salátában. A brokkolit megfőzzük sós vízben, ebbe tehetjük bele a csombort is. Nem kell sokáig főzni, elég neki 5-6 perc. Szűrjük le a brokkolit. A páclét keverjük össze, ehhez a citromlevet, ízlés szerinti sót és cukrot keverünk össze. A megfőtt brokkolikat tegyük bele ebbe a páclébe, és akár egy napig is hagyjuk benne érlelődni.

 Brokkoli saláta pácolva

Brokkoli saláta pácolva

Másnap, amikor kiszedjük belőle, akkor kicsit szárítsuk le, csöpögtessük le. Az öntethez a tojásokat beletesszük egy nagyobb tálba, és apránként adagoljuk hozzá az étolajat, közben pedig folyamatosan keverjük. Tegyünk bele borsot, sót, citromlevet, mustárt, kevés cukrot is lehet. Jól keverjük össze, és öntsük rá a brokkoli rózsákra. Ebben a szószban is hagyjuk állni. Ha kicsit gazdagabban szeretnénk tálalni, akkor a tetejére vagy sült bacon kockákat, vagy sajtdarabokat is tehetünk.

 

  
Iktatva: Saláta Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2012